Κλέαρχος Μαρουσάκης: Με ήπιο καιρό ξεκινά ο Σεπτέμβριος – Πότε έρχεται η πρώτη κακοκαιρία!
Τι θα δούμε στα του καιρού από την πρώτη ημέρα του Σεπτέμβρη!
Ο Σεπτέμβριος κάνει… πρεμιέρα και ο καιρός θα παραμείνει αρχικά σε αρκετά ήπια επίπεδα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας τους 37 βαθμούς Κελσίου κρατώντας το καλοκαίρι στην εκκίνηση του φθινοπώρου, χωρίς όμως να μιλάμε για καύσωνα.
Η αίσθηση της ζέστης θα είναι πιο έντονη λόγω της υγρασίας, κάτι που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες, την ίδια στιγμή που διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας από την κεντρική Ευρώπη μετακινούνται προς την περιοχή μας.
Ένα από αυτά αναμένεται να επηρεάσει την Ελλάδα το διήμερο Τετάρτη με Πέμπτη, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος του OPEN, φέρνοντας βροχές και καταιγίδες, ρίχνοντας παράλληλα και λίγο το θερμόμετρο.
Για σήμερα τώρα, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί φτάνοντας τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη τους 35.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός, αλλά ο ισχυρός βοριάς ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στους οδηγούς, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 34 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.