Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πολλά μποφόρ με πτώση της θερμοκρασίας!
Τι αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης!
Ο καιρός αλλάζει για τα καλά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αφού θα έχουμε ισχυρούς ανέμους τις επόμενες μέρες.
Ήδη από την Παρασκευή, ενισχύονται ακόμα περισσότερο οι άνεμοι στο Αιγαίο, με περιοχές όπως η Θεσσαλία, η Αττική και το δυτικό Αιγαίο να επηρεάζονται δραστικά από την αλλαγή αυτή.
Από κει και πέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN και η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή, καθώς ένα εκτεταμένο αντικυκλωνικό σύστημα καλύπτει τη νότια και κεντρική Ευρώπη.
Σε συνδυασμό με περιοχές χαμηλής πίεσης στα ανατολικά, δημιουργείται ένα ισχυρό βαρομετρικό «τράβηγμα» που ενισχύει τους βοριάδες στο Αιγαίο, φτάνοντας ακόμη και τα 8 μποφόρ.
Ο καιρός παραμένει ξηρός, με ελάχιστες πιθανότητες για τοπικές βροχές στα ορεινά τμήματα της Εύβοιας, της Αττικής, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.
Στην Αττική, επικρατούν θα επικρατούν καλύτερες καιρικές συνθήκες, με ενισχυμένους βοριάδες και θερμοκρασία έως 28 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, δυνατούς ανέμους και θερμοκρασία και πάλι ως τους 28 βαθμούς.