Προειδοποιήσεις Αρναούτογλου – Ραγδαία επιδείνωση με καταιγίδες και κεραυνούς!
Αλλάζει ο καιρός σύμφωνα με τον Αρναούτογλου!
Από σήμερα Κυριακήξ, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός αλλάζει δραματικά, με έντονα φαινόμενα να κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στη βόρεια, κεντρική και δυτική Ελλάδα.
Το πρωί και έως το μεσημέρι αναμένονται ισχυρές μπόρες και τοπικές καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη Μακεδονία, με εξαίρεση τη Χαλκιδική.
Η Αττική θα δεχτεί λασποβροχή από το μεσημέρι και μετά, λόγω μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, ενώ στο εσωτερικό της Πελοποννήσου προβλέπονται βροχές σύντομης διάρκειας.
Προς το απόγευμα, τα φαινόμενα μετακινούνται νοτιότερα, επηρεάζοντας τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Παράλληλα, σε περιοχές όπως η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος και η ανατολική Μακεδονία, τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν, με πιθανές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς κεραυνούς.
Το βράδυ της Κυριακής, αυξημένη προσοχή απαιτείται σε Μαγνησία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Σποράδες, περιοχές της Αττικής, αλλά και σε Δράμα, Καβάλα και Θράκη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 βαθμούς στα βόρεια έως 32 βαθμούς στην Κρήτη. Τη Δευτέρα, η συννεφιά θα κυριαρχεί σε Θράκη και Αιγαίο, ενώ Τρίτη και Τετάρτη αναμένονται τοπικές μπόρες κυρίως στα βόρεια. Από τις 30 Μαΐου και μετά, επιστρέφει η ζέστη σε Στερεά και νότια Ελλάδα.