ΑΕΚ

Μπογέ- Μάνταλος: Οι άτυποι MVP και το “δέσιμο”

Η χημεία των δύο που ακόμα δουλεύει ο Ουζουνίδης και το ικανοποιητικό δείγμα στο ΟΑΚΑ
Μπογέ- Μάνταλος: Οι άτυποι MVP και το “δέσιμο”

Σε ένα βράδυ που στους περισσότερους τομείς τα πράγματα λειτούργησαν… ρολόι για την ΑΕΚ, η παρουσία των Λούκας Μπογέ και Πέτρου Μάνταλου σκόρπισε χαμόγελα.

Ο Αργεντινός και ο αρχηγός της Ένωσης, ξεκίνησαν μαζί στην ίδια ενδεκάδα για πρώτη φορά από τις 11 Νοεμβρίου και το ματς με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ.

Μια συνύπαρξη, η οποία τις προηγούμενες φορές είχε δείξει ότι χρειάζεται δουλειά για να λειτουργήσει. Στο πρώτο ημίχρονο, ο 22χρονος από τα αριστερά συγκλίνοντας στο κέντρο και ο Μάνταλος από τα δεξιά. Απόρροια αυτού ήταν να βγάλουν ποιότητα έχοντας ίσως το πιο παραγωγικό ημίχρονο φέτος.

Αμφότεροι δημιουργούσαν ρήγματα στην άμυνα της Λαμίας προσφέροντας παράλληλα τρεξίματα και ευκαιρίες στον Πόνσε για να σκοράρει.

Μπορεί να βγήκε ο «Εσε» MVP, αλλά ως πολυτιμότεροι θα μπορούσαν κάλλιστα να αναδειχθούν οι Μπογέ- Μάνταλος. Είναι ξεκάθαρο πως ακόμα το… δουλεύει στο μυαλό του ο Ουζουνίδης το «δέσιμο» των δύο.

Κάτι που φάνηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο 22χρονος τοποθετήθηκε πίσω από τον επιθετικό και ο κάπτεν των «κιτρινόμαυρων» στα αριστερά.

Ωστόσο, αυτό δεν άλλαξε κάτι, με αμφότερους να ανταποκρίνονται εξαιρετικά και να δείχνουν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο για να απαντούν στην ερώτηση για το «αν μπορούν να παίζουν μαζί».

Χωρίς αμφιβολία, ένα δίδυμο που του αρέσει να κρατάει τη μπάλα. Μάλιστα, η απουσία του τιμωρημένου Λιβάια από τον Κλωναρίδη, το βοήθησε περισσότερο να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Σχηματισμός που δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει ξανά σύντομα ο Εβρίτης τεχνικός, καθώς σε ματς όπως με την ομάδα της Φθιώτιδας «ρολάρει».

ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ

Η αποτελεσματικότητα είναι ένα θέμα που απασχολεί τους «κιτρινόμαυρους», αλλά σε αυτό παίζει ρόλο και η τύχη ή η «γκίνια». Με ένα δοκάρι ανά αγωνιστική (13 δοκάρια σε 13 αναμετρήσεις πρωταθλήματος), η ΑΕΚ βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ο Άρης ακολουθεί με 9, ο Ολυμπιακός έχει 7, ο Ατρόμητος 6, ο Παναθηναϊκός 3 και ο ΠΑΟΚ μόλις ένα.

Αριθμοί που είναι λογικό να αναδεικνύουν την Ένωση ως τη μεγάλη άτυχη σε αυτό το κομμάτι φέτος.

ΑΕΚ: Δύο… φευγάτοι για τον Ιανουάριο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπογέ- Μάνταλος: Οι άτυποι MVP και το “δέσιμο”», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.