NBA

Το φοβερό τρίποντο του Άλεν που… χάρισε το πρωτάθλημα στους Χιτ (vid)

Τι τελικός κι αυτός! Ήταν σαν σήμερα, 18 Ιουνίου του 2013 όταν οι Χιτ έπαιζαν με την… πλάτη στον τοίχο στους τελικούς κόντρα στους Σπερς. Τα «Σπιρούνια» είχαν το προβάδισμα στη σειρά με 3-2 και βρίσκονταν 12.5” μακριά από το πέμπτο τους (τότε) πρωτάθλημα. Με το σκορ να είναι 95-92, η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς...
Το φοβερό τρίποντο του Άλεν που… χάρισε το πρωτάθλημα στους Χιτ (vid)

Τι τελικός κι αυτός! Ήταν σαν σήμερα, 18 Ιουνίου του 2013 όταν οι Χιτ έπαιζαν με την… πλάτη στον τοίχο στους τελικούς κόντρα στους Σπερς.

Τα «Σπιρούνια» είχαν το προβάδισμα στη σειρά με 3-2 και βρίσκονταν 12.5” μακριά από το πέμπτο τους (τότε) πρωτάθλημα. Με το σκορ να είναι 95-92, η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς επέλεξε να μην κάνει φάουλ και να αφήσει την ομάδα του Μαϊάμι να επιχειρήσει το τρίποντο.

Η μπάλα μετά το άστοχο σουτ τριών πόντων του ΛεΜπρόν Τζέιμς κατέληξε στα χέρια του Μάικ Μίλερ. Εκείνος πάσαρε στον Ρέι Άλεν, ο οποίος με ένα φοβερό τρίποντο έγραψε το 95-95 μόλις στα 5.2” για τη λήξη, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εν τέλει η ομάδα του Έρικ Σποέλστρα ολοκλήρωσε την ανατροπή, επικρατώντας με 103-100, ενώ πανηγύρισε τη νίκη και στο έβδομο ματς κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Την επόμενη σεζόν, πάντως, τα «Σπιρούνια» πήραν το… αίμα τους πίσω. Νίκησαν τους Χιτ με 4-1 στους τελικούς του NBA και κατέκτησαν το πέμπτο δαχτυλίδι τους.

https://www.facebook.com/nbatv/videos/2006755552690341/

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το φοβερό τρίποντο του Άλεν που… χάρισε το πρωτάθλημα στους Χιτ (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.