ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΡΑΚΗΣ

Δεν μπορούν…

Το στραπάτσο της Αργεντινής και στο δεύτερο ματς δεν προκαλεί εντύπωση
Δεν μπορούν…

Να εκπλαγεί κανείς με την έκταση που πήρε το σκορ, δεκτό. Είναι βαρύ το 3-0. Η ήττα από την Κροατία, όμως, δε νομίζω να μην ήταν αναμενόμενη για την Αργεντινή. Όσοι είχαν δει το ρόστερ της προσεκτικά πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ, είχαν καταλάβει ότι έρχονται ζόρια. Μόνο οι στοιχηματικές για έναν ανεξήγητο λόγο την είχαν στα φαβορί.

Η ισοπαλία με την Ισλανδία έδειξε πως υπάρχει θέμα με το καλημέρα. Και ας αφήσουμε στην άκρη το αποτέλεσμα. Η εμφάνιση ήταν αυτή που φώναζε. Το βράδυ της Πέμπτης (21/6) το μήνυμα ήταν ηχηρό. Δεν μπορούν τα παλικάρια.

Τα προβλήματα είναι πολλά. Χτύπησε ο Ρομέρο, η σκυτάλη πήγε στον Καμπαγέρο και εκείνος δείχνει ανεπαρκής. Μπροστά του έχει μία άμυνα με μετριότατους παίκτες πλην του Οταμέντι.

Κοιτάς πιο ψηλά και συνειδητοποιείς πως με αυτά τα χαφ δουλειά δεν γίνεται. Οι Κροάτες παρέταξαν Μπρόζοβιτς, Μόντριτς και Ράκιτιτς και η Αργεντινή τους Μαστεράνο -στην κατάσταση που είναι πια- και Πέρες. Εκεί σταματάει η κουβέντα…

Αλήθεια, βλέποντας κανείς την ενδεκάδα που κατέβασε η Αργεντινή, πόσους top class παίκτες λες ότι έχει; Μέσι, Αγκουέρο και Οταμέντι. Το χειρότερο είναι πως οι υπόλοιποι δεν είναι καν εργάτες. Δεν μπορείς να βασιστείς ότι δε θα κάνουν λάθη. Εκτίθενται με το παραμικρό, εκθέτουν την ομάδα τους και πολλοί εξ αυτών και τον προπονητή τους.

Δεν άγγιξε μπάλα για 21 λεπτά ο Αγκουέρο!

Παρεμπιπτόντως, δεν γίνεται να μην αναφερθεί κανείς στον Σαμπάολι. Σηκώνεις τα χέρια ψηλά μαζί του. Δεν καταλαβαίνεις τι θέλει να κάνει. Αλλάζει σύστημα από τη μία στην άλλη. Αλλάζει πρόσωπα. Δεν μπορεί να βρει χημεία και να δώσει ταυτότητα στην ομάδα του. Εδώ, βέβαια, είδαμε ακόμα και το κορυφαίο, να πηγαίνει άλλη ώρα για προπόνηση.

Όσο για τις επιλογές του; Ακατανόητες. Πώς γίνεται να δίνεις το πιο κρίσιμο ματς σου και να βάζεις τον Παβόν έχοντας στον πάγκο Ντι Μαρία και Ντιμπάλα; Γιατί να παίζει ντε και καλά ο Μέσα; Τόσο κακός είναι ο Φάσιο και δεν αξίζει μία ευκαιρία την ώρα που η άμυνα της Αργεντινής παραπαίει;

Για το τέλος άφησα τον Μέσι. Πολλοί βρήκαν μία ευκαιρία για να τον κράξουν. Λογικό είναι, αυτός συγκεντρώνει τα βλέμματα. Τι θα έπρεπε να κάνει όμως σε αυτό το ματς; Το πρόβλημα δεν είναι ο Μέσι, είναι οι υπόλοιποι. Εάν είχε καλούς συμπαίκτες, δεν θα μπορούσαν ούτε οι Ισλανδοί ούτε οι Κροάτες να έχουν τρεις και τέσσερις να πέφτουν πάνω του γιατί θα φοβούνταν τους υπόλοιπους. Τώρα ποιον να φοβηθούν; Στο τέλος, βέβαια, εκείνος θα τα ακούσει πρώτος και θα είναι ως έναν βαθμό και άδικο γιατί οι βασικοί υπαίτιοι μιας διαφαινόμενης αποτυχίας είναι πρωτίστως άλλοι.

ΥΓ Το είχα πει πριν χρόνια σε μία κουβέντα με συνάδελφο υποστηρικτή της Αργεντινής πως για τη «αλμπισελέστε» η λύση είναι μία. Και εξακολουθώ να το πιστεύω. Τσόλο Σιμεόνε…

ΥΓ1 Τελικά μάλλον καλή ήταν αυτή η Κροατία, που απέκλεισε την Εθνική μας. Σωστά; Λογικά θα τερματίσει πρώτη, θα έχει βατό αντίπαλο στους «16» και δεν αποκλείεται να τη δούμε να πηγαίνει μακριά.

Ήττα σε ομίλους μετά από 16 χρόνια η Αργεντινή

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δεν μπορούν…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.