ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το αντίο του Αραούχο στην ΑΕΚ και η υπόσχεση του Χιμένεθ

Ο Γιάννης Χωριανόπουλος γράφει για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ και το σχεδιασμό της νέας σεζόν
Το αντίο του Αραούχο στην ΑΕΚ και η υπόσχεση του Χιμένεθ

Μετά την αποχώρηση του Χριστοδουλόπουλου από την ΑΕΚ, είχε ξεκινήσει από ορισμένους η γκρίνια. Ναι, είναι απώλεια η φυγή ενός εκ των κορυφαίων παικτών της πρωταθληματικής ομάδας αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πως είμαστε στις 18 Μαΐου.

Η ΑΕΚ θα κάνει την πρώτη της προπόνηση για τη νέα σεζόν στις 28 Ιουνίου και θα παίξει το πρώτο ευρωπαϊκό ματς στις 7 ή 8 Αυγούστου. Είναι μεγάλο το διάστημα.

• Οι επόμενες ώρες είχαν ένα καλό και ένα κακό νέο. Το καλό πως μένουν μόνο οι υπογραφές για να συνεχίσει ο Μανόλο Χιμένεθ.
• Το καλύτερο δηλαδή που θα μπορούσε να γίνει, με τον προπονητή που στον 1,5 χρόνο που είναι στον πάγκο, πρώτα συμμάζεψε την ομάδα και στη συνέχεια την έφερε στην κορυφή.
• Ο Χιμένεθ έχει διάφορα κουσούρια. Έχει όμως και πολλά καλά, πέραν των αποτελεσμάτων, από τα οποία κρίνεται ήδη επιτυχημένος.
• Δουλεύει με όποια υλικά έχει. Γνωρίζει πως βρίσκεται στην Ελλάδα των μνημονίων και σε ένα πρωτάθλημα που δεν είναι καν στα 10 καλύτερα της Ευρώπης.
• Ξέρει πως στην ΑΕΚ δε θα έρθει ποτέ ο Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά και πως είναι σε ένα κλαμπ που υπάρχει η θέληση από τον Μελισσανίδη μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο για εξέλιξη και βελτίωση.
• Ο Χιμένεθ στην τελευταία προπόνηση, είπε στους παίκτες του πως θα χτίσουν ξανά. Τους έπεισε. Με αυτόν στον πάγκο, η ΑΕΚ μπορεί να αισθάνεται δυνατή. Ο Χιμένεθ την έκανε ξανά winner.
• Μεταγραφές φυσικά και θα γίνουν. Ο Λάζαρος θα αντικατασταθεί από κανονικούς εξτρέμ και ο Αραούχο από κανονικό φορ.
• Το κακό νέο ήταν το αντίο που, ουσιαστικά, είπε ο Αραούχο. Ουσιαστικά, γιατί με αυτή τη διοίκηση της Λας Πάλμας κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.
• Επίσης, ο Αραούχο είπε ότι είπε επί ισπανικού εδάφους. Λίγες ημέρες πριν στην Ελλάδα ανέφερε σε κάθε ευκαιρία πως η ΑΕΚ είναι η πρώτη επιλογή.
• Λίγη υπομονή, λοιπόν, όση θα έχει και η ΑΕΚ.
• Ήδη ψάχνει για επιθετικό, όπως και για εξτρέμ. Προτεραιότητα είναι η παραμονή του Κονέ (μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα στην Ιταλία θα γίνει και η κουβέντα με την Ουντινέζε) και όπως έχει τονιστεί και στον Χιμένεθ, θα καλυφθεί κάθε κενό που ίσως και ενδεχομένως προκύψει.
• Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά την ΑΕΚ και τι μπορεί να κάνει στον σχεδιασμό της νέας σεζόν. Ακόμα νωπή είναι η περσινή αμφισβήτηση από «εχθρούς» και φίλους και που οδήγησε. Στο πρωτάθλημα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το αντίο του Αραούχο στην ΑΕΚ και η υπόσχεση του Χιμένεθ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).