ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κομισιόν δεν θέλει να «εξαφανίσει» τις μειώσεις στις συντάξεις

Το καθοριστικό Eurogroup είναι στις 3 Δεκέμβρη
Η Κομισιόν δεν θέλει να «εξαφανίσει» τις μειώσεις στις συντάξεις

Μπορεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να τόνισε πως η Κομισιόν ενέκρινε τον ελληνικό προϋπολογισμό χωρίς τις περικοπές στις συντάξεις, ωστόσο ο δρόμος μέχρι την μη εφαρμογή του μέτρου είναι μακρύς. Το καθοριστικό Eurogroup είναι στις 3 Δεκέμβρη.

Το πρώτο βήμα που δείχνει την υποστήριξη της Ε.Ε. στο ελληνικό αίτημα έγινε με την πρώτη ανάγνωση των προσχεδίων προϋπολογισμών των κρατών μελών της Ευρωζώνης. Η Κομισιόν δεν ζήτησε καμία περαιτέρω διευκρίνιση γεγονός που κρίνεται θετικό από την ελληνική κυβέρνηση.

Στην Κομισιόν αν και εμφανίζονται διατεθειμένοι να δώσουν στην ελληνική πλευρά τα περιθώρια να μην εφαρμόσει το μαχαίρι στις συντάξεις το 2019 δεν θέλουν παράλληλα να το εξαφανίσουν. Πήγες τις Ε.Ε. τονίζουν πως παρόλο πως πρόθεση της Κομισιόν είναι να επιτρέψουν την μη εφαρμογή του μέτρου, ωστόσο δεν θέλουν να προκαλέσουν δημοσιονομικό εφησυχασμό γεγονός που φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο οι μειώσεις των συντάξεων να συμπεριληφθούν ως κόφτης σε περίπτωση που αργότερα η Αθήνα δεν πιάνει τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Μέσα στην εβδομάδα θα φτάσουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια και θα κάνουν φύλλο και φτερό τα στοιχεία του προϋπολογισμού, ώστε να έχουν μία πιο σαφή εικόνα των στοιχείων που παραθέτει η ελληνική πλευρά.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Κομισιόν δεν θέλει να «εξαφανίσει» τις μειώσεις στις συντάξεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.