ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσίπρας: Στη Θεσσαλονίκη με ατζέντα τα «Δυτικά Βαλκάνια»

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να παραστεί στην 3η Σύνοδο Thessaloniki Summit 2018
Τσίπρας: Στη Θεσσαλονίκη με ατζέντα τα «Δυτικά Βαλκάνια»

 

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης».

Η ευρωπαϊκή πορεία των γειτονικών χωρών, όπως και η διεύρυνση της ΕΕ με την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων, αποτελεί ένα από τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που ο κ. Τσίπρας παρακολουθεί στενά. 

Ο ίδιος τόνισε ότι «ξαναπιάνουμε το νήμα της ατζέντας της Συνόδου της Θεσσαλονίκης του 2003» κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο Βουκουρέστι στη Σύνοδο Κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων τον περασμένο Απρίλιο, έχοντας ήδη αναλάβει σειρά διπλωματικών πρωτοβουλιών με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων η τετραμερής σύνοδος κορυφής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβία, αλλά και η τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον αποκτά η ταυτόχρονη παρουσία των Πρωθυπουργών της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Ρουμανίας σε κοινό πάνελ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, με αντικείμενο την περιφερειακή συνεργασία ως μέρος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Η Θεσσαλονίκη «μπορεί να γίνει οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα των Βαλκανίων» είχε, άλλωστε, επισημάνει ο Πρωθυπουργός στη διάρκεια της τοποθέτησής του από το βήμα της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τον περασμένο Σεπτέμβριο, περιγράφοντας το όραμά του για τη στρατηγική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού:

17:45 Συνάντηση με  την ΠΘ της Σερβίας  κυρία Ana Brnabic στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

18:30 Ομιλία του Πρωθυπουργού στην 3η Σύνοδο Thessaloniki Summit 2018.

ΠΗΓΗ:neaselida.gr

Βrexit: H επομένη μέρα για Σίτι, οικονομία, αγορές

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσίπρας: Στη Θεσσαλονίκη με ατζέντα τα «Δυτικά Βαλκάνια»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.