ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θέμα ημερών το διαζύγιο Καμμένου-Τσίπρα: Πού το πάει ο υπουργός Άμυνας

Θέμα ημερών είναι το πολιτικό διαζύγιο Καμμένου-Τσίπρα. Από το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις «θωρακισμένοι», περιγράφοντας σαν «ξεδοντιασμένο» τον μικρό κυβερνητικό εταίρο. Στην πραγματικότητα, όμως, φοβούνται μήπως ο απρόβλεπτος υπουργός Άμυνας πάρει ανάποδες και ψηφίσει την πρόταση μομφής που κατά πάσα πιθανότητα θα καταθέσει η ΝΔ. Στο Μαξίμου τοποθετούσαν την αποχώρηση του Πάνου...
Θέμα ημερών το διαζύγιο Καμμένου-Τσίπρα: Πού το πάει ο υπουργός Άμυνας

Θέμα ημερών είναι το πολιτικό διαζύγιο Καμμένου-Τσίπρα. Από το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις «θωρακισμένοι», περιγράφοντας σαν «ξεδοντιασμένο» τον μικρό κυβερνητικό εταίρο.

Στην πραγματικότητα, όμως, φοβούνται μήπως ο απρόβλεπτος υπουργός Άμυνας πάρει ανάποδες και ψηφίσει την πρόταση μομφής που κατά πάσα πιθανότητα θα καταθέσει η ΝΔ.

Στο Μαξίμου τοποθετούσαν την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από τον κυβερνητικό συνασπισμό στα τέλη Ιανουαρίου, ή στις αρχές του Φεβρουαρίου, δηλαδή πριν την κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών για κύρωση στην ελληνική Βουλή. Η ανάρτηση του υπουργού Άμυνας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter κατά του Νίκου Κοτζιά λίγες ώρες μετά από δηκτικές δηλώσεις του τελευταίου, προμηνύουν την καταιγίδα που έρχεται λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ο Πάνος Καμμένος χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του πρώην υπουργού Εξωτερικών, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει. Τον αποκάλεσε ολετήρα της χώρας και της κυβέρνησης, αλλά και αρχιτέκτονα αποστασίας. Επανέλαβε ότι δεν θα αποδεχτεί τετελεσμένα για το εθνικό θέμα, χωρίς να προσδιορίζει ακριβώς την αντίδρασή του. Αποφάσισε, όμως, τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Λίγο μετά έκανε και νέα ανάρτηση: «Είμαι σε πόλεμο από τότε που τράβηξα δικό μου δρόμο δύσκολο και δεν δέχτηκα τη ΝΔ των μνημονίων και των Πλεύρηδων. Σε πόλεμο με τα συμφέροντα ακόμη και «μαφιόζικα», δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν…».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος «με απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου συγκαλείται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 10:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και στις 11:00 η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή». Η συγκεκριμένη μέρα μόνο τυχαία δεν είναι καθώς πρόκειται για την μέρα που στη βουλή των Σκοπίων θα ανοίξει η τελική συζήτηση για την συμφωνία των Σκοπίων.

Όπως είναι γνωστό, όλων αυτών είχε προηγηθεί η επίθεση του Νίκου Κοτζιά. Σε συνέντευξή του, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι ο Πάνος Καμμένος ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν θα τον ακολουθούσαν βουλευτές του. «Για την ηγεσία των ΑΝΕΛ δε θα μιλήσω, είναι το άκρον άωτον. Έχω φίλους στους ΑΝΕΛ. Ο κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όταν κατάλαβε ότι δεν θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ήταν λάθος του Αλέξη Τσίπρα που δεν άλλαξε κυβερνητικό εταίρο. «Η κυβέρνηση που φτιάχτηκε το 2015 ήταν μια κυβέρνηση σωτηρίας, μας έβγαλε από τα μνημόνια. Θα μπορούσαν μετά να αλλάξουν οι ισορροπίες μέσα σε αυτήν και να μην μπει σε αυτή την κατάσταση φθοράς, που την έχει βάλει ο κ. Καμμένος».
Ενόσω η αντιπαράθεση Καμμένου-Κοτζιά βρίσκεται στα άκρα, το Μέγαρο Μαξίμου, όπως προανέφερα, δηλώνει «θωρακισμένο». Αυτήν ακριβώς την φράση χρησιμοποίησε κυβερνητικό στέλεχος. Και αυτό καθώς θεωρούν ότι ο Πάνος Καμμένος έχει πλέον χάσει κάθε δυνατότητα αιφνιδιασμού. Μέχρι στιγμής, θεωρείται δεδομένη η μετακίνηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα έχει προ πολλού αλλάξει στρατόπεδο.

Ο Κώστας Ζουράρις δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ούτε και πρόταση δυσπιστίας από τη ΝΔ. Η Έλενα Κουντουρά έχει δεσμευτεί ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ήταν, εξάλλου, όρος για να κλείσει θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο ακριβώς έχει κάνει και η Κατερίνα Παπακώστα. Συγκεκριμένα, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί από τους «ειδικούς διαπραγματευτές» προκειμένου να αποφευχθεί η αναγκαστική προσφυγή σε εκλογές.

Στην παρούσα φάση στο Μαξίμου ποντάρουν στο ότι όσο σκληρό και αν είναι για τον Πάνο Καμμένο η εγκατάλειψή του από βουλευτές του, θα αποφύγει να τραβήξει το σχοινί, από φόβο μήπως βρεθεί στην απόλυτη πολιτική απομόνωση και εκτεθειμένος. Όσο ετοιμοπόλεμο και αν εμφανίζεται, όμως, το πρωθυπουργικό επιτελείο, ένα είναι το πραγματικό ερώτημα: αν ο υπουργός Άμυνας αποφασίσει, όντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, να περάσει απέναντι, στηρίζοντας την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ. Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα δεν είναι φρόνιμο κανείς να δώσει κατηγορηματική απάντηση, δεδομένου ότι ο Πάνος Καμμένος παλεύει για την πολιτική του επιβίωση, αλλά και ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος που μπορεί να μετατρέψει τους άλλοτε κολλητούς του σε άσπονδους εχθρούς.

πηγη: www.protothema.gr

Βρέθηκε νεκρός στην Βουλιαγμένη (pics)

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Ένας περήφανος Πόντιος που έμαθε τις ελληνικές ρίζες του και υπέστη ανελέητες διώξεις από τους Τούρκους, κινδυνεύει να εκδοθεί στο καθεστώς Ερντογάν με τη συμβολή της Ελλάδας!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο σχέδιο «ξεπουλήματος» και απονεκρώνει την περιφέρεια, χρυσώνοντας το χάπι με εναλλακτικές «λύσεις»

Κοινωνία
Κοινωνία: Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Ο Πάνος Ρούτσι περιέγραψε μια εξοργιστική συμπεριφορά από τους αντίδικους, με ειρωνείες και χλευασμούς ακόμα και από άγνωστα άτομα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Επεξεργασμένες μορφές εντόμων ήδη φτάνουν στο πιάτο ανυποψίαστων πολιτών - Η Κομισιόν στηρίζει σθεναρά την αποκρουστική διατροφική ατζέντα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση

Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση

Η Τσικνοπέμπτη γίνεται ακριβότερη την ώρα που οι μισθοί δεν ακολουθούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Κλοπή στην Πάτρα με αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια, ενώ ο δράστης φέρεται να έκανε αγορές σε περίπτερο στη γειτονιά του θύματος

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Βιβλία για παιδεραστία, σεξουαλική γιόγκα, σκοτεινά τάγματα μαγείας και Καμπαλισμό διάβαζε αποδεδειγμένα ο σατανικός Τζέφρι Επστάιν

Ελευθέριος Ανδρώνης