ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Μπλατ: «Αν κρίνω να κάτσει κάποιος στον πάγκο, αυτό θα γίνει»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για τη σημασία της μεγάλης νίκης του Ολυμπιακού, αλλά και την επιλογή του να αφήσει τον Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο.
Μπλατ: «Αν κρίνω να κάτσει κάποιος στον πάγκο, αυτό θα γίνει»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για τη σημασία της μεγάλης νίκης του Ολυμπιακού, αλλά και την επιλογή του να αφήσει τον Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντέιβιντ Μπλατ:

Για τον αγώνα: «Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες που έδειξαν χαρακτήρα και επίσης έδειξαν ότι δεν τα παρατάνε και αυτό είναι που πρέπει να κάνουν σε παιχνίδια όπως αυτό. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια και στην Μπασκόνια γιατί στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα έπαιξε καλύτερα από εμάς. Το καλό είναι ότι το παιχνίδι του μπάσκετ κρατάει για 40 λεπτά και μπορεί και παραπάνω όπως σήμερα και να πιστέψεις στον εαυτό σου και να μείνεις ενωμένος για να επανέλθεις σε έναν αγώνα και να έχεις την ευκαιρία να ανταποκριθείς στις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται. Πολλοί παίκτες αγωνίστηκαν καλά και πήραν σωστές αποφάσεις, αλλά αυτό που έκανε ο Κώστας ήταν κάτι εξαιρετικό, εμένα μου άρεσε ελπίζω να άρεσε και σε εσάς».

Για την άμυνα που έπαιξαν στο τέλος: «Σε αυτή την ομάδα όπως είχα πει από την αρχή της χρονιάς υπάρχουν παίκτες έμπειροι και νέοι. Και οι έμπειροι παίκτες αυτό που έκαναν σήμερα ήταν ότι προσπάθησαν να “πιέσουν” τους υπόλοιπους σωματικά και πνευματικα για να ανεβάσουμε την απόδοσή μας γιατί κατάλαβαν ότι το ματς δεν πήγαινε καλά για εμάς. Δεν είναι εύκολο να παίζεις μία τέτοια σειρά αγώνων και πολύ περισσότερο όταν μαθαίνεις το πρωί της ημέρας του αγώνα ότι ένας σημαντικός παίκτης όπως ο Μιλουτίνοφ δεν θα παίξει. Και φυσικά πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήρια στον Ζακ (ΛεΝτέι) ο οποίος έκανε το στεπ απ. Υπήρχε μία περίοδος αγώνων που δεν έπαιξε καλά και ήταν φυσιολογικό γιατί είναι ρούκι και η Ευρωλίγκα είναι δύσκολο πρωτάθλημα, αλλά αυτό που έκανε σήμερα ήταν έξοχο.

Για το αν μετάνιωσε που δεν πήρε άλλο ψηλό το καλοκαίρι: Η απόφαση ήταν να περιμένουμε τον Αγραβάνη, ο οποίος πήγε λίγο πίσω με την επιστροφή του και αυτό είναι λογικό με τον τραυματισμό που είχε. Ο Νίκο ξύπνησε σήμερα με πυρετό και είναι κάτι που δεν μπορείς να το υπολογίσεις αυτό και είχαμε στο μυαλό μας ότι ο Αγραβάνης θα είναι στο ροτέισον των ψηλών ο οποίος μπορεί να παίξει στο 5. Θα πρέπει όμως να σκεφτόμαστε αυτούς που έχουμε και όχι αυτούς που δεν έχουμε και έχουμε παίκτες με χαρακτήρα οι οποίοι μπορούν να ανταπεξέλθουν. Και πρέπει να δούμε ότι αυτή η περίοδος είναι αρκετά δυναμική με πολλά συνεχόμενα ματς. Πολλές ομάδες έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες και πρέπει να είσαι έτοιμος πνευματικά και σωματικά».

Για την απουσία του Σπανούλη στα τελευταία λεπτά: «Προφανώς το σημείο που έβαλε το τρίποντο ο Κώστας, ο Βασίλης δεν ήταν στο παρκέ, αν ήταν είναι πολύ πιθανό να το έπαιρνε αυτός το σουτ. Σε αυτή την περίπτωση εγώ πιστεύω ότι δεν γίνεται ένας παίκτης να το κάνει συνέχεια αυτό, γιατί τότε η αντίπαλη ομάδα θα είναι έτοιμη να το αντιμετωπίσει. Εννοείται ότι το τρίποντο του Κώστα ήταν εξαιρετικό και κρίσιμο, αλλά ο τρόπος που έπαιξε και πριν το σουτ και την άμυνα που έπαιξε ήταν εξαιρετικά. Όλοι θυμούνται το σουτ, αλλά εμείς ξέρουμε ότι αυτά που έκανε ο Κώστας ήταν η αιτία που κερδίσαμε ένα ματς το οποίο χάναμε με 9 πόντους.

Το πλάνο δεν ήταν να αγωνιστεί ο Βασίλης για 11 λεπτά. Προσπαθώ την ώρα του αγώνα να προσαρμόζομαι στις ανάγκες του ματς, όπως σήμερα θέλαμε μία πεντάδα με μεγαλύτερο “μέγεθος” και περισσότερο αμυντικογενή, όπως είχε γίνει και στο ματς με την Φενέρ το οποίο όμως το χάσαμε. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό να γίνεται και δύσκολα θα ξανασυμβεί. Στην καριέρα μου έχω κοουτσάρει πολλούς μεγάλους παίκτες και ο Βασίλης είναι ένας από τους καλύτερους απ’ αυτούς, αλλά αν κρίνω να κάτσει κάποιος στον πάγκο είτε ο Βασίλης είτε ο οποιοσδήποτε αυτό θα γίνει».

Για τη σημασία της νίκης: «Όπως είπα και στον Χρήστο Μπαφέ, αυτή η νίκη είναι κάτι παραπάνω από νίκη γιατί έτσι χτίζει χαρακτήρα η ομάδα για το μέλλον. Είμαι πολύ χαρούμενος με την ομάδα μου και με το γκρουπ παικτών που έχουμε, αν είναι να έρθει κάποιος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερος. Για παράδειγμα αν φέρναμε κάποιον παίκτη πριν απ’ αυτό το ματς, πιστεύω θα το χάναμε το σημερινό παιχνίδι. Γιατί κάποιοι θα έχαναν την αυτοπεποίθησή τους και τη χημειά μας σαν ομάδα, μπορεί μελλοντικά να μας βοηθούσε αλλά σήμερα θα το χάναμε. Πραγματικά πιστεύω ότι είναι εύκολο να υπογράψουμε έναν παίκτη, μπορούμε να το κάνουμε και τώρα, αλλά το θέμα είναι να υπογράψουμε κάποιον καλό, αυτή την ώρα δεν υπογράφουμε κάποιον».

Euroleague: Η Χίμκι υπέταξε τη Φενέρ, εντυπωσιακή Εφές, κυνική Ρεάλ! (vids)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπλατ: «Αν κρίνω να κάτσει κάποιος στον πάγκο, αυτό θα γίνει»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.