CHAMPIONS LEAGUE

Η Παρί έριξε τη Λίβερπουλ στα “σχοινιά”

H Παρί Σεν Ζερμέν έκανε ό,τι έπρεπε για να νικήσει τη Λίβερπουλ (2-1), να αγκαλιάσει την πρόκριση, «φωνάζοντας» πως η πλάκα τέλειωσε
Η Παρί έριξε τη Λίβερπουλ στα “σχοινιά”

Η Παρί Σεν Ζερμέν επιβλήθηκε 2-1 της Λίβερπουλ και πλέον κρατά την κατάσταση στα χέρια της για την πρόκριση στους “16”. Εύκολα 3-1 η Νάπολι τον Ερυθρό Αστέρα. 

Λένε πως δεν έχει «φανέλα» και αυτό αποτελεί τροχοπέδη για την επίτευξη των ευρωπαϊκών της ονείρων, αφού δεν αγοράζεται. Η ιστορία και η παράδοση της Λίβερπουλ είναι ασυγκρίτως ανώτερα από εκείνα της Παρί Σεν Ζερμέν. Ειδικά στην Ευρώπη. Ενας τρόπος υπάρχει: να τη χτίσει. Παιχνίδι με παιχνίδι, νίκη με τη νίκη.

Αυτή που πήρε η ομάδα του Τούχελ με 2-1 και είναι πλέον πιθανό να κοστίσει στους περσινούς φιναλίστ τη συνέχειά τους στη διοργάνωση, είναι τέτοια. Οι πρωταθλητές Γαλλίας πέραν από την αδιαπραγμάτευτή τους ποιότητα εμφάνισαν και στοιχεία καινούργια. Που τους έλειπαν και είναι απαραίτητα για τις υπερβάσεις: πάθος, συνοχή, ένταση.

Μπήκαν από την αρχή με έντονη την αίσθηση της ανωτερότητας. Οχι με μπλαζέ τάση όμως. Με αυτή που οφείλει να «πνίγει» ένας γηπεδούχος τον αντίπαλό του σε εντός έδρας παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ. Η άμυνα της Λίβερπουλ θύμισε κάτι από τα περσινά, ο Μπερνάτ στο 13’ βρέθηκε σε θέση φορ και τελείωσε μια άριστη ομαδική προσπάθεια. Νεϊμάρ, Εμπαπέ και Καβανί έδειχναν ανά πάσα στιγμή ικανοί να σκοράρουν, το κέντρο των «κόκκινων» υπέφερε.

Η αδυναμία της Λίβερπουλ να δημιουργήσει, αλλά και να κρατήσει την μπάλα αξιοπρεπώς έφερε και δεύτερο γκολ. Ο Αλισον έκανε απίθανη απόκρουση στο πλασέ του Καβάνι, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Νεϊμάρ (37’). Ο Κλοπ έδειχνε τόσο απελπισμένος, όσο και ανήμπορος να το πιστέψει.

Η οξυδέρκεια του Μανέ και το κακό τάκλιν του Ντι Μαρία, της έδωσε ελπίδες από την ξαναέβαλε στο ματς. Ο Μίλνερ νίκησε τον Μπουφόν από τη βούλα του πέναλτι (45+2’), φρέναρε ταυτόχρονα την Παρί. Η Λίβερπουλ πίεσε, πραγματικές ευκαιρίες όμως δεν δημιούργησε. Σκιά του περσινού της εαυτού. Ενα κλικ κατώτερη και γι’ αυτό θα τα παίξει όλα για όλα με τη Νάπολι στο «Ανφιλντ».

Αντιθέτως η Παρί ξετίναξε επιτελούς την ταμπέλα της «φανέλας». Εκανε αυτό που έπρεπε. Αυτή διατάζει (για την πρόκριση), όπως της αρμόζει!

Καθάρισε ο Μέρτενς

Ενα ματς πολλά ρεκόρ. Ο Ντρις Μέρτενς συνδύασε το τερπνό μετά του ωφέλιμου στο 3-1 επί του Ερυθρού Αστέρα. Οχι μόνο συνέβαλε τα μέγιστα με δύο γκολ (34’, 52’) ώστε η Νάπολι να σκαρφαλώσει την κορυφή του ομίλου, αλλά ταυτόχρονα έγινε ο πρώτος Βέλγος σκόρερ στη διοργάνωση (10), αλλά και ο κορυφαίος των «παρτενοπέι» στην Ευρώπη (20). Highlight πάντως ήταν η απίθανη ασίστ του Μάριν στο γκολ (της τιμής) του Μπεν.

3ος ΟΜΙΛΟΣ

1. ΝΑΠΟΛΙ 5 9 7-4
2. ΠΑΡΙ Σ.Ζ. 5 8 13-8
3. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 5 6 8-7
4. ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 5 4 4-13

 

5η αγωνιστική (28/11)

Παρί Σ.Ζ. – Λίβερπουλ      2-1

Νάπολι – Ερυθρός Αστέρας         3-1

Champions League: «Μαγεία» η ασίστ του Μάριν! (vid)

Άγγελος Ρουχωτάς

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking: Αυτή είναι η νέα κατάταξη των ομάδων – Ψηλότερα από όλους ο Ολυμπιακός ξεπερνώντας μεγαθήρια!

UEFA Ranking: Αυτή είναι η νέα κατάταξη των ομάδων – Ψηλότερα από όλους ο Ολυμπιακός ξεπερνώντας μεγαθήρια!

Το νέο ranking της UEFA δείχνει πάρα πολλά για τις ελληνικές ομάδες.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Champions League: Αυτά είναι τα ζευγάρια των πλέι-οφ – Ποιες ομάδες θα βρεθούν στην κλήρωση με τον Ολυμπιακό!

Champions League: Αυτά είναι τα ζευγάρια των πλέι-οφ – Ποιες ομάδες θα βρεθούν στην κλήρωση με τον Ολυμπιακό!

Μάθαμε τις ομάδες των πλέι-οφ του Champions League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Ολυμπιακός έχει δώσει περισσότερους βαθμούς στην Ευρώπη χωρίς να έχει παίξει, από ό,τι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Άρης μαζί!

Ο Ολυμπιακός έχει δώσει περισσότερους βαθμούς στην Ευρώπη χωρίς να έχει παίξει, από ό,τι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Άρης μαζί!

Το έκανε και αυτό ο Ολυμπιακός!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: UEFA Super Cup: Μάθαμε το κανάλι που θα δείξε το Παρί Σεν Ζερμέν – Τότεναμ!

UEFA Super Cup: Μάθαμε το κανάλι που θα δείξε το Παρί Σεν Ζερμέν – Τότεναμ!

Η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική βραδιά της νέας σεζόν πλησιάζει και μιλάμε φυσικά για το UEFA Super Cup, που δίνει την εκκίνηση στη σεζόν. Την Τετάρτη 13 Αυγούστου στις 22:00, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Τότεναμ κοντράρονται για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και θέλουν να κάνουν τα πάντα για να τον κατακτήσουν. Η...

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Champions League: Μπαίνουν στις… μάχες Παυλίδης και Τζόλης!

Champions League: Μπαίνουν στις… μάχες Παυλίδης και Τζόλης!

Τα προκριματικά του Champions League συνεχίζουν να έχουν ελληνικό χρώμα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Την ευκαιρία που έχασε ο Παναθηναϊκός με τη Ρέιντζερς μιας και θα έβρισκε Πλζεν μετά – Μπλέξιμο ο Ολυμπιακός

Την ευκαιρία που έχασε ο Παναθηναϊκός με τη Ρέιντζερς μιας και θα έβρισκε Πλζεν μετά – Μπλέξιμο ο Ολυμπιακός

Άνετα κέρδισε η Ρέιντζερς τη Βικτόρια Πλζεν δείχνοντας πόσο μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Παναθηναϊκός να την πετάξει εκτός…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Champions League: Αυτά είναι τα ζευγάρια για τα πλέι-οφ!

Champions League: Αυτά είναι τα ζευγάρια για τα πλέι-οφ!

Τι θα δούμε στα πλέι-οφ του Champions League!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ρέιντζερς: Πέρασε τον Παναθηναϊκό και «έκλεισε» την ταλεντάρα της Τότεναμ!

Ρέιντζερς: Πέρασε τον Παναθηναϊκό και «έκλεισε» την ταλεντάρα της Τότεναμ!

Δυνατή ενίσχυση για τη Ρέιντζερς που στοχεύει τη League Phase του Champions League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking Ελλάδα: Κόστισε ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού – Απομακρύνεται η Τσεχία!

UEFA Ranking Ελλάδα: Κόστισε ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού – Απομακρύνεται η Τσεχία!

Έχασε έδαφος η Ελλάδα στο UEFA Ranking!

Ποδόσφαιρο