FOOTBALL LEAGUE

Έβαλαν το κεφάλι τους στο ντορβά

Η ζωή είναι δύσκολη για τους προπονητές, ειδικά όταν φέρουν μερίδιο ευθύνης για τον υποβιβασμό ομάδας, όπως συνέβη σε Φωστήρα, Ρόδο και Κηφισιά σε συνάρτηση με την διοίκηση
Έβαλαν το κεφάλι τους στο ντορβά

Από ζενίθ στο ναδίρ. Η πορεία ενός προπονητή μπορεί εύκολα να πέσει στα τάρταρα. Όταν μία ομάδα υποβιβάζεται, πλην της εκάστοτε διοίκησης, σοβαρό μερίδιο ευθύνης έχει και ο κόουτς.

Πολύ δε περισσότερο, όταν ο σύλλογος έχει άλλα σχέδια, μεγαλεπήβολα, αλλά τελικά οδηγείται στην καταστροφή εξαιτίας άσχημων επιλογών.

Τρεις είναι οι χαρακτηριστικές περιπτώσεις ομάδων στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Και το παράδοξο είναι ότι εμπλέκονται πρόσωπα, τα οποία… αμαύρωσαν το ποινικό του μητρώο. «Λέρωσαν» το βιογραφικό τους.

Υποβιβασμός-έγκλημα για τη Ρόδο

Τον Οκτώβριο του 2016 ο Αυγουστίνος Γιακάι αναλαμβάνει τον προεδρικό θώκο της Ρόδου. Και το καλοκαίρι του 2017 αποφασίζει να τα «σπρώξει», προκειμένου η ομάδα να διεκδικήσει την άνοδο στη Football league.

Προσλαμβάνει τον Πάρη Ανδράλα, ο οποίος έκανε καλή δουλειά στην Προοδευτική ένα χρόνο νωρίτερα. Ο νεαρός τεχνικός κάθεται στον πάγκο σε 7 ματς και με ρεκόρ 3-2-2 (όχι το επιθυμητό) αποχωρεί έπειτα από την εντός έδρας ήττα από την πρώην του ομάδα (2/12/17 Ρόδος-Προοδευτική 0-1).

Ο Γιακάι εμπιστεύεται το τιμόνι της ομάδας στον Τίμο Καβακά. Έναν προπονητή που έχει εμπειρία, αλλά δε συνηθίζει να κάθεται σε μία ομάδα για πολύ καιρό (16, από το 2010) και δεν έχει… καλό όνομα στην πιάτσα. Σε 13 ματς και με ρεκόρ 5-2-6 «βάζει» το χεράκι του για την επιστροφή της Ρόδου στο τοπικό πρωτάθλημα.

Ο Τίμος Καβακάς

Ο Φονέας… εφονεύθει

Ο Διονύσης Πανταζής είναι ο άνθρωπος που «τρέχει» τον Φωστήρα Ταύρου εδώ και δύο χρόνια. Είναι ο άνθρωπος που παίρνει τις αποφάσεις και χρεώνεται τον φετινό υποβιβασμό της ομάδας στο τοπικό πρωτάθλημα της Αθήνας.

Ξεκίνημα με τον Κώστα Αρζένη. Με δύο ματς στον πάγκο, ο νεαρός προπονητής δεν κερδίζει Αιγάλεω (1-0) και Κηφισιά (0-0) και στις 8 Οκτώβρη αποχωρεί για να έρθει ο Νίκος Μεσολόγγης. Ο 47χρονος τεχνικός δεν μπορεί να δώσει στους «κιτρινόμαυρους» τη θετική του αύρα και με δύο νίκες σε 10 ματς (2-3-5) οδηγεί τον Φωστήρα στον πάτο. Αποχωρεί στις 21 Γενάρη μετά την ήττα στην Κηφισιά (2-1) και έρχεται ο Πάρης Ανδράλας. Αδυνατεί να πετύχει το… θαύμα, και με ρεκόρ 3-3-2 χρεώνεται μέρος της πιο μαύρης σελίδας στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Νίκος Μεσολόγγης

«Έκλεισε» ο κύκλος του στην Κηφισιά

Τη σεζόν 2005-06 ο επιχειρηματίας Βασίλης Γαντζούλας αναλαμβάνει τον Ελπιδοφόρο Νέας Κηφισιάς και μέσα σε λίγα χρόνια τον ανεβάζει στη Γ’ εθνική, ως ΑΕ Κηφισιάς. Είναι ο άνθρωπος που αναγέννησε τον σύλλογο και φέτος τον «έριξε» στο τοπικό της Αθήνας. Ο κύκλος του «έκλεισε» με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Προτίμησε να δώσει τα ηνία του συλλόγου στον Μάρκο Μαυρομάτη, ο οποίος απέτυχε να κρατήσει την ομάδα μακριά από τα σενάρια υποβιβασμού (1-5-4). Η ήττα στις 7 Ιανουαρίου στο Περιστέρι από τον Άγιο Ιερόθεο (2-0) αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του. Επόμενη επιλογή ο Ηλίας Καλοπήτας. Ο 42χρονος δεν «άντεξε» στο Αιγάλεω που ήθελε το πρωτάθλημα, αλλά δεν τα κατάφερε ούτε στους «κυανόλευκους». Με 4-15 σε 10 ματς πρόσθεσε το όνομα του στους υπεύθυνους του υποβιβασμού.

Ο Βασίλης Γαντζούλας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έβαλαν το κεφάλι τους στο ντορβά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.