ΙΤΑΛΙΑ

Γιουβέντους – Ίντερ: Αυτά που (δεν) περιμένεις

Πολλοί προσπάθησαν, όλοι απέτυχαν, η Ίντερ δεν φαίνεται να ξεφεύγει από το «θηρίο» Γιούβε, έχει όμως ένα σημείο αναφοράς να κυνηγήσει
Γιουβέντους – Ίντερ: Αυτά που (δεν) περιμένεις

Από το πρώτο πρωτάθλημα της Γιουβέντους μετά το μεγάλο σκάνδαλο, πολλοί προσπάθησαν. Όλοι απέτυχαν.

Γράφει ο Γιώργος Σπανολιός

Η Μίλαν ήταν η τελευταία που κάθισε στο θρόνο πριν η «Γηραιά Κυρία» αναπαυτεί για τα καλά (7 συνεχόμενες στέψεις). Η Νάπολι έπιασε ως και 90 βαθμούς, και πάλι δεν αρκούσαν για να ζήσει τη μοναξιά της κορυφής.

Η Ρόμα, με ποδόσφαιρο που σε έκανε να νομίζεις ότι «έπεσε» φλασμπάκ, έφτασε μέχρι την πηγή αλλά ούτε αυτή ξεδίψασε το λαό της. Η Ίντερ, μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, βίωνε απελπισία. Φέτος φαινόταν ότι κάτι θα αλλάξει. «Πλασαρίστηκε» ως το διαφορετικό, η καινούρια δύναμη (από τα παλιά) που θα τα βάλει με τη Γιούβε.

Τελικά κάνει μια τίμια σεζόν, αλλά επ’ ουδενί αρκετή ώστε να χτυπήσει το «θηρίο». Στο -11 βρίσκεται, στην 3η θέση. Δεν είναι όμως χαμένη από χέρι απόψε στο Τορίνο, όχι. Καμιά φορά απ’ αυτά που δεν περιμένεις προκύπτουν τα σημεία αναφοράς που τροποποιούν πορείες και συνειδήσεις…

Κριστιάνο Ρονάλντο – Ο ασυγκράτητος

Παρακολουθώντας την πορεία της Γιουβέντους τα τελευταία χρόνια, δύσκολα φαινόταν περιθώριο βελτίωσης. Κι όμως, τελικά, υπήρχε. Εισάγοντας τη μεταβλητή, με τη βαρύτητα που τον ακολουθεί, «Κριστιάνο Ρονάλντο», το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, είναι μπροστά μας: 13 νίκες σε 14 αγώνες.

Δεν είναι όμως μόνο το αγωνιστικό στο οποίο έχει συνεισφέρει ο ποδοσφαιρικός «ογκόλιθος» που είναι ο Πορτογάλος, αλλά και η προσέγγισή του προς το άθλημα. Δεν είναι τυχαίο πως ο συμπαίκτης του σε ομάδα και εθνική, Ζοάο Κανσέλο, ανέφερε πρόσφατα πως από την πρώτη μέρα, όλοι έχουν εντυπωσιαστεί από τον Ρονάλντο, ακόμα και οι μεγαλύτεροι όπως ο Κιελίνι!

Σε κάνει να αναρωτιέσαι μήπως (ή καλύτερα, πόσο σύντομα) ο Κριστιάνο, θα φέρει εις πέρας την αποστολή – απωθημένο της Γιουβέντους, να έρθει ξανά το κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά πίσω στην Ιταλία.

Μάουρο Ικάρντι – Ο ανυπότακτος

Αν είσαι από τους ανθρώπους που ζουν και αναπνέουν για την Ίντερ, τότε το συγκεκριμένο πρόσωπο σε έχει στείλει στην κόλαση και πάλι πίσω, αρκετές φορές.

Ο Μάουρο Ικάρντι είναι ένας από τους παίκτες, που απασχολεί με τη συμπεριφορά του, τόσο μέσα, όσο και έξω από τις 4 άσπρες γραμμές του γηπέδου. Όσα μπορείς να πεις σχετικά με την εξωαγωνιστική του ζωή, τα διπλάσια (τουλάχιστον) οφείλεις να παραδεχτείς για την ενδογηπεδική του.

Πριν λίγες μέρες βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος παίκτης της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, σκοράροντας 29 τέρματα. Σαν να μην πέρασε μια μέρα, η φετινή έχει βαφτεί με τον αντίστοιχο μαχητικό χαρακτήρα, αφού ήδη μετράει 8 σε 11 εμφανίσεις.

Ο ίδιος μέσα από το παράδειγμα του, κράτησε αναμμένη τη φλόγα που σιγοέκαιγε σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της Ίντερ και ξέρει καλύτερα απ’ όλους τι θα σημαίνει αν οι Μιλανέζοι φύγουν με τις γροθιές ψηλά στον αέρα από το Τορίνο.

Serie Α – Παναγιώτης Γκαραγκάνης: Η Ίντερ βάζει δύσκολα στη Γιουβέντους

Coppa Italia: Η Βίρτους Εντέλα σόκαρε την Τζένοα (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιουβέντους – Ίντερ: Αυτά που (δεν) περιμένεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.