WORLD FOOTBALL

Την κούπα στο Βέλγιο, η Σταντάρ του Κουτρουμπή!

Η ομάδα της Λιέγης επικράτησε με 1-0 στην παράταση της Γκένκ του Νίκου Καρέλη
Την κούπα στο Βέλγιο, η Σταντάρ του Κουτρουμπή!

Ο Βελγικός τελικός κυπέλλου με το τόσο έντονο ελληνικό άρωμα βάφτηκε κόκκινος, έστω κι αν η Σταντάρ εμφανίστηκε στο γήπεδο με τα κίτρινα…

Η ομάδα της Λιέγης με τον Γιώργο Κουτρουμπή, επικράτησε με 1-0 στην παράταση της Γκένκ του Νίκου Καρέλη, με τους δυο πρώην «πράσινους» που είχαν συνυπάρξει στο «τριφύλλι» για τρεις σεζόν (2013-14, 2014-15, 2015-16).

Ο πρώτος που ήταν σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα (κατέκτησε το δεύτερο κύπελλο στην καριέρα του…) κάνοντας ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Λουγινταμά, αγωνίστηκε σε όλη την διάρκεια του 120λεπτου ενώ ο Καρέλης αντικαταστάθηκε στο 74΄.

Η Σταντάρ με τους Τσίμιροτ, Εμποκού και Καρσελά  στην 11αδα, αλλά και τον Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο, κατέκτησε το όγδοο κύπελλο στην ιστορία της (1954, 1966, 1967, 1981, 1993, 2011, 2016). ενώ η Γκενκ έχασε σε τελικό για πρώτη φορά, καθώς είχε 4 τρόπαια σε ισάριθμες συμμετοχές σε τελικό!.

Παράλληλα, η Σταντάρ εξασφάλισε την συμμετοχή της, απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Το γκολ που έκρινε την αμφίρροπή αναμέτρηση, πέτυχε ο Ρενόντ Εμόν στο δεύτερο λεπτό της παράτασης ύστερα από ασίστ του πρώην άσου του Ολυμπιακού Μεχντί Καρσελά.

ΓΚΕΝΚ: Βούκοβιτς, Κλίντον Μάτα, Κόλεϊ, Έιντου, Νάστιτς, Μαλινόβσκι (110′ Βάουτερς), Σεχ, Εντονγκαλά (64′ Τροσάρ), Μπούφελ, Ποθουέλο, Καρέλης (74′ Σαμάτα).

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ: Ζιλέ, Καβάντα, Λουγινταμά, Κουτρουμπής, Φε, Τσίμιροτ, Μαρίν, Καρσελά (105’+3 Τζενεπό), Εμποκού, Εντμίλσον Ζούνιορ (97′ Τσοπ), Εμόν (120’+2 Ποκονιόλί).

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Την κούπα στο Βέλγιο, η Σταντάρ του Κουτρουμπή!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.