ΠΟΛΟ

Ισόπαλη η εθνική με την Ουγγαρία

Με σκορ 9-9 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δε κατάφερε να κερδίσει τους Μαγιάρους
Ισόπαλη η εθνική με την Ουγγαρία

Ισόπαλη 9-9 αναδείχθηκε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών με την Ουγγαρία, στο πρώτο της ματς στη τελική φάση του Europa Cup που διεξάγεται στη Ριέκα της Κροατίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δε κατάφερε να πάρει τη νίκη καθώς οι Ούγγροι ισοφάρισαν 45 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Στο πρώτο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες έπαιξαν αρκετά καλή άμυνα, με τον Αγγελο Βλαχόπουλο να ανοίγει το σκορ, με τον Μπατόρι να ισοφαρίζει στην αμέσως επόμενη φάση και την περίοδο να λήγει 1-1.

Στη δεύτερη περίοδο όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μπήκε… φουριόζο. Αρχικά ο Βλαχόπουλος και στη συνέχεια ο Δερβίσης, έδωσαν «αέρα» τριών τερμάτων στην εθνική, με τους Ούγγρους να μειώνουν αρχικά σε 2-4 με τον Ζαλάνκι στα 3:13 πριν το τέλος και σε 3-4 με τον Γιάνσικ στα 2:04. Ο Γούνας έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στην εθνική, με τον Σκουμπάκη να κάνει το 6-3 στην τελευταία επίθεση της ομάδας πριν το ημίχρονο.

Οι Ούγγροι μπήκαν πιο δυνατά στην τρίτη περίοδο και μείωσαν αρχικά με γκολ του Βάμος και στη συνέχεια με τον Γιάνσικ (5-6), για να ισοφαρίσει ο Μπατόρι στα 4:01 της περιόδου.

Εκεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντέδρασε και πήρε ξανά κεφάλι με τον Καπότση. Στην τελευταία περίοδο οι Ούγγροι ισοφάρισαν με τον Μπατόρι, αλλά και πάλι η ελληνική ομάδα πέρασε μπροστά με γκολ του Γεννηδουνιά και ο Βλαχόπουλος στον παίκτη παραπάνω έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων, 5:10 πριν το τέλος του αγώνα (9-7).

Στην επόμενη φάση οι Ούγγροι μείωσαν με τον ίδιο τρόπο, με γκολ στον παίκτη παραπάνω και το παιχνίδι πήγε στην άμυνα στο τελευταίο τρίλεπτο. Η εθνική έσωσε δύο επιθέσεις των Ούγγρων, μία με τον Γεννηδουνιά και μία με κλέψιμο του Αργυρόπουλου και πήρε τη μπάλα στη κατοχή της ένα λεπτό πριν το τέλος. Η μπάλα χάθηκε και η Ουγγαρία ισοφάρισε σε 9-9, 47 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Η ελληνική ομάδα πήρε μια τελευταία επίθεση την οποία έχασε με σουτ του Γεννηδουνιά και η τελική επίθεση πήγε στα χέρια των Ούγγρων που δεν κατάφεραν να σκοράρουν και το ματς έληξε ισόπαλο για τις δύο ομάδες.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-5, 3-1, 3-2

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Μπατόρι 3, Βάμος 2, Γιάνσικ Ν. 1, Ζαλάνκι 1, Μάνχερζ 1, Γιάνσικ Σ. 1.

ΕΛΛΑΔΑ: Δερβίσης 2, Καπότσης 2, Βλαχόπουλος 2, Σκουμπάκης 1, Γούνας 1, Γεννηδουνιάς 1.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ισπανία επικράτησε με 11-4 της Ιταλίας.

Αύριο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στις 21:30 για την δεύτερη αγωνιστική.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ισόπαλη η εθνική με την Ουγγαρία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.