ΠΟΛΟ

Κατοστάρα και βάλε ο Ολυμπιακός! Ρεκόρ για να τρίβεις τα μάτια σου

Υπάρχουν σερί και σερί νικών. Σαν αυτό όμως που συναντάμε στην υδατοσφαίριση στην Ελλάδα δεν θα βρούμε σε άλλο σπορ. Ο Ολυμπιακός έχασε για τελευταία φορά στα πλέι οφ της υδατοσφαίρισης στις 8 Μαΐου του 2013. Και εκείνος ο αγώνας ήταν τελικός. Ο πρώτος της χρονιάς με τη Βουλιαγμένη, από την οποία έχασε 7-5. Εκτοτε,...
Κατοστάρα και βάλε ο Ολυμπιακός! Ρεκόρ για να τρίβεις τα μάτια σου

Υπάρχουν σερί και σερί νικών. Σαν αυτό όμως που συναντάμε στην υδατοσφαίριση στην Ελλάδα δεν θα βρούμε σε άλλο σπορ. Ο Ολυμπιακός έχασε για τελευταία φορά στα πλέι οφ της υδατοσφαίρισης στις 8 Μαΐου του 2013.

Και εκείνος ο αγώνας ήταν τελικός. Ο πρώτος της χρονιάς με τη Βουλιαγμένη, από την οποία έχασε 7-5. Εκτοτε, μετράει 138 διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα!

Οι 138 νίκες του Ολυμπιακού είναι ρεκόρ για την Α1 των ανδρών (από το 1987 κι έπειτα). Κατοστάρα στις σερί νίκες έχει μόνο η ομάδα μπάσκετ του Αθηναϊκού, η οποία το 2000 είχε συμπληρώσει τις 104.

Αντίστοιχα δεν υπάρχει σε άλλο σπορ σερί τίτλων όπως αυτό του Εθνικού από το 1953 έως το 1968. Σύνολο 16!

Ομως, οι «κυνανόλευκοι» έρχονται δεύτεροι στα νταμπλ στην υδατοσφαίριση. Συνολικά έχουν εννέα και ο Ολυμπιακός 16! Αριθμός που δύσκολα θα μπορέσει να φτάσει άλλη ομάδα στην Ελλάδα στην υδατοσφαίριση και είναι το μεγαλύτερο δείγμα της εγχώριας κυριαρχίας του την τελευταία 20ετία.

Επίσης, το ρεκόρ των διαδοχικών πρωταθλημάτων στην Α1 κατηγορία, δηλαδή από το 1987 και έπειτα, ανήκει στον Ολυμπιακό με επτά τίτλους. Εκείνη η μαγική επταετία των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι είχαν και σοβαρό ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα, άρχισε με την έλευση του «στρατηγού» Νίκολα Στάμενιτς στο Λιμάνι (1998 – 1999) και συνεχίστηκε μόνο με ξένους προπονητές στο τιμόνι της ομάδας. Τον Σέρβο διαδέχθηκε στο «τιμόνι» των «ερυθρόλευκων» ο ευφυής Κροάτης, Ντράγκαν Ματουτίνοβιτς, ακολούθησε ο Ούγγρος, Ζόλταν Κάσας, με τον οποίο ο Ολυμπιακός πέτυχε το τρεμπλ το 2002 κι έπειτα ο επίσης Κροάτης, Βέσελιν Τζούχο.

Ομως χθες, πέτυχε προσωπικό ρεκόρ και ο Θοδωρής Βλάχος! Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα και έγινε ο ομοσπονδιακός προπονητής έγινε ο πρώτος Ελληνας προπονητής με έξι διαδοχικούς τίτλους με τους «ερυθρόλευκους» ξεπερνώντας τον Βαγγέλη Πάτερο που έχει πέντε. «Αυτό το ρεκόρ είναι σε συνάρτηση με τα εφόδια που σου δίνει η ομάδα, στην οποία βρίσκεσαι. Στον Ολυμπιακό τα έχεις αυτά τα εφόδια, είναι διαφορετικά εδώ. Παρέχει τις λύσεις και τη στήριξη που χρειάζεται η ομάδα. Αλλά, αυτό δεν είναι κάτι που μπορώ να το πανηγυρίσω. Δεν συγκρίνεται με την ομαδική κατάκτηση και τη χαρά που παίρνεις από αυτή. Πολύ πιο έντονα το ζεις με την ομάδα. Είναι τελείως διαφορετικό», είπε στο Sportime.gr ο Θοδωρής Βλάχος και σχετικά με το γεγονός ότι οι Πειραιώτες πιέστηκαν πολύ από τη Βουλιαγμένη στον τρίτο τελικό και έμειναν πίσω στο σκορ τόνισε: «Αν δεν είχαμε συνέχεια με την Ευρώπη θα ήταν τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Είμαι 100% σίγουρος. Βέβαια, μας βοηθάει και αυτό για το Final 8. Είναι σημαντικό που αναγκαστήκαμε να αντιδράσουμε. Για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα μείναμε πίσω στο σκορ».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κατοστάρα και βάλε ο Ολυμπιακός! Ρεκόρ για να τρίβεις τα μάτια σου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καούκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.