SPORTMINUTE

Ντε Μπρόινε: «Και τώρα το Champions League»

Ο Βέλγος ποδοσφαιριστής θέλει η Μάντσεστερ Σίτι να βελτιωθεί για να πετύχει μία μεγάλη διάκριση και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση
Ντε Μπρόινε: «Και τώρα το Champions League»

Η Μάντσεστερ Σίτι εξασφάλισε το πρωτάθλημα και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία. Ωστόσο αποκλείστηκε από τη Λίβερπουλ στους «8» του Champions League και σύμφωνα με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, αυτός είναι ο στόχος που πρέπει να θέσει η αγγλική ομάδα στο μέλλον, σε μία διάκριση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Βέλγος μέσος ήταν από τους κορυφαίους των «πολιτών» φέτος και η άποψή του έχει βαρύνουσα σημασία. Ο ίδιος σε δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ μίλησε για διάκριση στο Champions League: «Αυτό θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα για εμάς. Έχουμε κάνει μερικά σπουδαία παιχνίδια στη διοργάνωση, αλλά δεν έχουμε φτάσει πολύ μακριά. Ίσως δεν έχουμε φτάσει τόσο μακριά όσο θα θέλαμε, αλλά έχουμε κάνει πολύ καλές εμφανίσεις, δείγμα ότι μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση στο μέλλον.

Είναι πολύ σημαντικό να παίζεις σε τόσο υψηλό επίπεδο και η επιτυχία δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη, όταν παίζεις αντίπαλος με ομάδες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο θεσμό. Η αλήθεια είναι ότι βελτιωθήκαμε λίγο σε σχέση με πέρυσι, όταν φτάσαμε μέχρι τους «16» κι ελπίζω να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο του χρόνου.

Αυτό άλλωστε θέλουμε. Να κάνουμε το καλύτερο σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουμε και το Champions League δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει πάρα πολύ καλό ρόστερ, αλλά ο Ντε Μπρόινε πιστεύει ότι ο Γκουαρδιόλα θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ομάδα εν όψει των μελλοντικών υποχρεώσεων: «Είναι πολύ σημαντικό για το σύλλογο να ενισχυθεί και να γίνει πιο δυνατός. Έχουμε ήδη πολύ καλούς παίκτες, αλλά με μερικές προσθήκες, μπορούμε να αλλάξουμε επίπεδο. Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος την επόμενη χρονιά και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Αυτό δεν ισχύσει μόνο για την Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και για το Κύπελλο και το Champions League.

Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Είχαμε μία πολύ καλή χρονιά και θελουμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα στο μέλλον. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο πράγμα στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο το θέμα να φτάσεις στην κορυφή, αλλά να παραμείνεις εκεί».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ντε Μπρόινε: «Και τώρα το Champions League»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Τσόλκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.