SPORTMINUTE

Τίποτα περισσότερο από την αλήθεια

Καμία αλλαγή δεν υπάρχει στις καταθέσεις του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ, Βασίλη Δημητριάδη, για τα γεγονότα της Τούμπας
Τίποτα περισσότερο από την αλήθεια

Η ώρα όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση του αθλητικού δικαστή, Σπύρου Καποδίστρια, για τα γεγονότα της Τούμπας ολοένα και πλησιάζει. Στο στρατόπεδο της ΑΕΚ,  επικρατεί ηρεμία και αισιοδοξία, ενώ, αντίθετα σε εκείνο του ΠΑΟΚ η ανησυχία για την πιθανότητα τιμωρίας εντείνεται. Ως εκ τούτου, γίνεται κάθε προσπάθεια για αντιστροφή του γενικότερου κλίματος εις βάρος του Δικεφάλου του Βορρά.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας υπήρξε και δημοσίευμα σε μπλογκ που εμφάνιζε τον Βασίλη Δημητριάδη να έχει… αλλάξει την κατάθεσή του, καθώς σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, λίγες ώρες μετά το ντέρμπι κατέθεσε ότι δεν είδε ο ίδιος το όπλο του Ιβάν Σαββίδη και δύο μέρες αργότερα ότι το είδε.

Ωστόσο, η παραπάνω θεωρία φαίνεται ότι διαψεύδεται από την πραγματικότητα. Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ έδωσε συνολικά τρεις καταθέσεις. Μια λίγες ώρες μετά την οριστική διακοπή του ντέρμπι στην υποδιεύθυνση αθλητικής βίας Θεσσαλονίκης, άλλη μια δύο ημέρες αργότερα στην υποδιεύθυνση αθλητικής βίας Αθηνών και μια τρίτη ως μάρτυρας στην εκδίκαση της υπόθεσης στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.

Προς δημιουργία εντυπώσεων, κάποιοι πιάστηκαν από μια ατάκα στην πρώτη του κατάθεση, στην οποία ανέφερε ότι: «Πηγαίνοντας στα αποδυτήρια, ακούω από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ φοβισμένους να λένε ότι ο Σαββίδης είχε πάνω του όπλο». Κι από αυτό προσπάθησαν να καταδείξουν ότι δήθεν κατέθεσε ότι ο ίδιος δεν είδε το όπλο.

Μόνο που ο Δημητριάδης ποτέ δεν δέχθηκε τη συγκεκριμένη ερώτηση και γι’ αυτό δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένη θετική ή αρνητική απάντηση. Τη συγκεκριμένη φράση την είπε για να καταδείξει την ψυχική κατάσταση που δημιούργησε στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ η εμφάνιση όπλου στον αγωνιστικό χώρο.

Η απάντηση στην δεύτερη κατάθεσή του ήταν η εξής: «Για το όπλο στην ερώτηση που μου κάνετε, είδα το όπλο που είχε ο κ. Ιβάν Σαββίδης, όπως και τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο». Φυσικά, όλο αυτό δεν είναι θέμα ουσίας, καθώς το όπλο υπήρχε και την ύπαρξή του την παραδέχθηκε και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ.

Ο Βασίλης Δημητριάδης ουδέποτε μπήκε στη διαδικασία να δημιουργήσει εντυπώσεις. Η στάση του ήταν εξ αρχής να καταθέσει την αλήθεια όσον αφορά τα γεγονότα που συνέβησαν στο ντέρμπι της Τούμπας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Κάτι που δείχνει πολλά τόσο για τον ίδιο, όσο και για την φιλοσοφία που διέπει συνολικά την ΑΕΚ ως σύλλογο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τίποτα περισσότερο από την αλήθεια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.