ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επενδυτές σε Αλαφούζο: «Μην πουλήσεις τίποτα, αναλαμβάνουμε»

Ποιους όρους θέτουν οι επίδοξοι αγοραστές για να ισχύει η πρότασή τους
Επενδυτές σε Αλαφούζο: «Μην πουλήσεις τίποτα, αναλαμβάνουμε»

Υπάρχει καπνός, υπάρχει φωτιά και σίγουρα υπάρχει θέμα. Στην επιστολή που έστειλαν οι ξένοι επενδυτές και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προς τον Γιάννη Αλαφούζο του δηλώνουν ρητά την πρόθεσή τους να αγοράσουν την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. 

Η εφημερίδα «LiveSport» έφερε στο φως της δημοσιότητας μεγάλο μέρος από την επιστολή των ξένων επενδυτών και του Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον Γιάννη Αλαφούζο, περιγράφοντας τους όρους που θέτει η κοινοπραξία. Αυτό σημαίνει πως, όντως, υπάρχουν όροι που θέτουν οι επίδοξοι αγοραστές και οι οποίοι δηλώνονται κατηγορηματικά στον κ. Αλαφούζο.

Συγκεκριμένα η επιστολή τους αναφέρει:

  1. Η κοινοπραξία θα αγοράσει ό,τι έχει σχέση με τον Παναθηναϊκό, δηλαδή το όνομα, το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, τα πάντα.
  2. Ο αγοραστής θα αναλάβει τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ μείον κάποια συμφωνηθέντα χρέη.
  3. Η τιμή θα συμφωνηθεί μεταξύ των δύο παραγόντων.
  4. Προϋποθέσεις: α. Θα πραγματοποιηθεί έλεγχος στα οικονομικά της ΠΑΕ. β. Οι μέτοχοι θα εγγυηθούν ότι τα στοιχεία που παραδόθηκαν προς έλεγχο είναι ακριβή. γ. Η τελική πρόταση να περάσει από το Δ.Σ. των αγοραστών. δ. Να έχουν ολοκληρωθεί οι άδειες όλων των υπό συζήτηση θεμάτων για το project του ΟΑΚΑ. ε. Ο αγοραστής θα ετοιμάσει μία πρώτη ενδεικτική συμφωνία δύο εβδομάδες αφότου υπογραφεί από τον Γιάννη Αλαφούζο η αποδοχή των όρων της επιστολής.

Για τις απαιτήσεις του επενδυτικού σχήματος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τον Γιάννη Αλαφούζου, τονίζεται πως από την μέρα παραλαβής της επιστολής έως τις 31 Ιουλίου 2018 ο πωλητής δεν πρέπει να συμφωνήσει σε πώληση περιουσιακών στοιχείων (ούτε ποδοσφαιριστών) του Παναθηναϊκού, ούτε να υπάρξουν συζητήσεις με άλλον αγοραστή.

Τέλος αναφέρεται πως η «αποκλειστικότητα» θα ανανεώνεται κάθε τρίμηνο, αν μέχρι τότε δεν υπάρχει ολοκληρωμένη συμφωνία με την κυβέρνηση.

Καπράλος: «Το ΟΑΚΑ ανήκει στην ΕΟΕ»

Πάντως, μια άλλη, εξόχως ευαίσθητη πλευρά του θέματος έχει να κάνει με το ΟΑΚΑ. Με δηλώσεις του στην εφημερίδα Sportime, ο πρόεδρος της ΕΟΕ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Όπως έγινε στην περίπτωση του Καραϊσκάκη, το ίδιο ισχύει για μας και στην περίπτωση του ΟΑΚΑ. Κανείς δεν μπορεί να πουλήσει το ΟΑΚΑ, γιατί ανήκει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Γνωρίζουμε για τις συζητήσεις που γίνονται. Η Κυβέρνηση διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις (Ολυμπιακά Ακίνητα), αλλά το Αθλητικό Κέντρο ανήκει στην ΕΟΕ κι έχει δημιουργηθεί με χρήματα του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ, υπάρχουν και εκπρόσωποι της ΕΟΕ. 

Είμαι σίγουρος πως θα έρθουν κάποια στιγμή οι ενδιαφερόμενοι να συζητήσουν μαζί μας. Ή τουλάχιστον όσοι χειρίζονται το θέμα. 

Κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει χωρίς τον ιδιοκτήτη του ΟΑΚΑ. Και ιδιοκτήτης είναι η ΕΟΕ. Εμείς περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θέλουν. Είμαστε αντίθετοι όμως, γιατί θέλουμε το ΟΑΚΑ να μείνει στους αθλητές και τον υψηλό Αθλητισμό. Δεν θα αφήσουμε στον δρόμο τους Έλληνες αθλητές. Πώς είναι δυνατόν να μας ζητούν για παράδειγμα το ποδηλατοδρόμιο και να αφήσουμε στον δρόμο χωρίς να υπάρχει άλλο αθλητικό κέντρο τους αθλητές; Είμαστε αντίθετοι σε αυτό το σενάριο». 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επενδυτές σε Αλαφούζο: «Μην πουλήσεις τίποτα, αναλαμβάνουμε»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.