ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Ώρα για «μοντάρισμα»

Σκόρπιες σκέψεις από το πέμπτο φιλικό ματς προετοιμασίας του Ολυμπιακού εν όψει της νέας σεζόν.
Ώρα για «μοντάρισμα»

*Στο φιλικό παιχνίδι με την Γκενκ, το πιο δυνατό μέχρι τώρα στην καλοκαιρινή προετοιμασία, ο Πέδρο Μαρτίνς θα παρατάξει την εντεκάδα που έχει στο μυαλό του, τη δεδομένη χρονική στιγμή, για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν.

*Κόντρα στη Σεντ Τρούιντεν αγωνίστηκαν από την αρχή, ως επί το πλείστον, παίκτες που είτε δεν υπολογίζονται ως βασικοί είτε δεν έχουν εξασφαλισμένη θέση στο ρόστερ. Έπαιξαν οι 17 από τους 30 παίκτες.

*Άλλωστε, ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει «κυκλώσει» στο μπλοκάκι το φιλικό του Σαββάτου (21/7). Πλέον, έχει αρχίσει το «μοντάρισμα» της ομάδας και στο Μπέρινγκεν έγινε το τελευταίο αγωνιστικό πείραμα με τη συμμετοχή πολλών «ρεζερβών». Οι αλλαγές θα πάψουν να είναι μαζικές (όπως φάνηκε και με τη Σεντ Τρούιντεν) και όσο περνάει ο καιρός μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι για την καινούργια αγωνιστική χρονιά (στις 9 Αυγούστου) αυτές θα λιγοστεύουν κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων φιλικών αγώνων.

*Το λάθος του Ανδρούτσου στο 4ο λεπτό, σε επίσημο παιχνίδι θα κοστίσει. Δεν γίνεται να μπαίνει τόσο νωρίς ο αντίπαλος σε θέση οδηγού στο ματς από μία απερισκεψία στο χώρο του κέντρου, χωρίς λόγο.

*Ο Φελίπε Πάρντο «κλώτσησε» άλλη μία ευκαιρία. Μπορεί να το παλεύει, αλλά σε αυτό το φιλικό έπαιξε 75 λεπτά και είχε μία καλή επιθετική προσπάθεια, αλλά και αυτή ήταν ημιτελής.

*Προβληματικό ήταν το δείγμα του Μιράντα. Ο στόπερ κρίνεται σε συνθήκες πίεσης και ο Ρόντερικ φανέρωσε χτυπητές αδυναμίες στο προσωπικό μαρκάρισμα, ενώ έχει υπερβολική άνεση με την μπάλα στα πόδια, που δεν δικαιολογείται. Το εξίσου ανησυχητικό είναι πως έδειξε την ίδια εικόνα και στα δύο ημίχρονα. Και με τον Νικολάου και με τον Βούκοβιτς στο πλάι του.

*Γενικότερα, είναι ανησυχητικό ότι η 10η ομάδα στο περασμένο Πρωτάθλημα Βελγίου έβγαλε τόσες φάσεις στον Ολυμπιακό. Και οι περισσότερες ήταν αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενη κάθε «ερυθρόλευκο» λάθος. Η μεσαία γραμμή, εκτός του Καμαρά, δεν ανταποκρίθηκε και οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν ευάλωτοι αμυντικά. Ούτε πίεση είδαμε ψηλά, ούτε καλή, γρήγορη, και σωστή κυκλοφορία της μπάλας, ούτε κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Οι περισσότερες «ρεζέρβες» δεν ικανοποίησαν και έπρεπε να μπουν τα «βαριά χαρτιά» μετά το 75′ για να έρθει το γκολ της ισοφάρισης.

*Μακάρι να συνεχίσει έτσι και στα επίσημα ο Γκερέρο. Βγάζει μία πτυχή του αγωνιστικού εαυτού του, που δεν γνωρίζαμε και δεν αποτυπωνόταν στο βιογραφικό του. Αυτή του σκόρερ… Έξι γκολ σε πέντε φιλικά, δεν είναι και λίγα.

*Πέντε αποκρούσεις έκανε ο Γιαννιώτης, που θα κάνουν καλό στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή του. Έχει ένα «θεματάκι» με τα πόδια, το οποίο πρέπει να επιλύσει με πολλή δουλειά, αλλά στο χθεσινό (18/7) φιλικό η μπάλα γύρισε πολλές φορές πίσω και αυτό είναι κάτι που ο Μαρτίνς δεν θέλει να βλέπει με τίποτα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ώρα για «μοντάρισμα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.