VIRAL

Πέθανε 5.300 χρόνια πριν… και αυτό ήταν το τελευταίο του γεύμα (pics)

Πλέον γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι έφαγε ο Ötzi λίγο πριν πεθάνει
Πέθανε 5.300 χρόνια πριν… και αυτό ήταν το τελευταίο του γεύμα (pics)

Είναι ο παλαιότερος άνθρωπος που εντοπίστηκε ποτέ και τώρα οι επιστήμονες ξέρουν και τι έφαγε πριν πεθάνει.

Το 1991, δύο τουρίστες που πεζοπορούσαν στις Άλπεις της νότιας Αυστρίας ήρθαν αντιμέτωποι με τη σορό ενός ανθρώπου, ανάμεσα στους πάγους.

Καθώς το σώμα έδειχνε μόνο κάποια μερική αποσύνθεση, οι πεζοπόροι θεώρησε ότι ανήκε σε κάποιον ορειβάτη που πέθανε πρόσφατα.

Ωστόσο όταν οι ερευνητές εξέτασαν τη σορό, διαπίστωσαν ότι το σώμα ήταν εκεί για 5.300 χρόνια. Εξαιρετικά καλά προστατευμένος από το ψυχρό κλίμα του βουνού, ο Ötzi ήταν ο παλαιότερος και καλύτερα συντηρημένος άνθρωπος που βρέθηκε ποτέ.

Ötzi The Iceman Facts

Και ενώ οι ερευνητές είχαν εξετάσει και αναλύσει τον Ötzi με αμέτρητους τρόπουςε, δεν κατάφεραν ποτέ να εντοπίσουν τι βρισκόταν.. στο στομάχι του.

Πλέον γνωρίζουν!

Τώρα, μετά από χρόνια προσεκτικού ελέγχου και ανάλυσης, γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι έφαγε ο Ötzi λίγο πριν πεθάνει.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Current Biology στις 12 Ιουλίου, το τελευταίο γεύμα του Ötzi συνίστατο σε κρέας και λίπος Αλπικού αίγαγρου,δημητριακά από σιτάρι, κόκκινο κρέας από ελάφι, καθώς και εντοπίστηκαν ίχνη από την τοξική φτέρη.

Δείτε τις εικόνες του Ötzi:

Ötzi the Iceman

Iceman Stomach Contents

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πέθανε 5.300 χρόνια πριν… και αυτό ήταν το τελευταίο του γεύμα (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.