ΙΣΠΑΝΙΑ

Σαν σήμερα ο Μέσι μπήκε στη Μασία κι έγραψε ιστορία…

Την 17η Σεπτεμβρίου 2000, ο 13χρονος τότε Λιονέλ Μέσι άφησε την Αργεντινή, πέρασε την πόρτα της Μασία και κάπως έτσι ξεκίνησε ο μύθος του…
Σαν σήμερα ο Μέσι μπήκε στη Μασία κι έγραψε ιστορία…

Η 17η Σεπτεμβρίου 2000 έμελλε να είναι μία πολύ σημαντική μέρα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς είναι η μέρα που ξεκίνησε ο μύθος του Λιονέλ Μέσι!

Πριν από 18 χρόνια, σαν σήμερα, ο νεαρός τότε Μέσι, ένα παιδί από το Ροσάριο της Αργεντινής, μόλις στην ηλικία των 13 ετών περνούσε την πόρτα της Μασία στη Βαρκελώνη.

Ο Μέσι άφησε τις ακαδημίες της Νιούελς κι εντάχθηκε στο πρόγραμμα των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα και σιγά-σιγά, χρόνο με το χρόνο, άρχισε να αφήνει το αποτύπωμά του στην ιστορία! Και η ιστορία έγραψε ότι μέχρι στιγμής έχει 642 παιχνίδια με τη φανέλα των Καταλανών, 556 γκολ, 215 ασίστ και πάνω απ’ όλα 33 τρόπαια!

Αξίζει δε να σημειωθεί η εξιστόρηση του Τσάβι, όταν εκείνος ήταν ήδη στην πρώτη ομάδα και έχοντας παρακολουθήσει τον 16χρονο τότε Λιονέλ Μέσι. Ο σπουδαίος Ισπανός ποδοσφαιριστής τόνισε: «Μου είχαν πει για έναν 16χρονο Αργεντίνο που ήταν πολύ καλός. Είχα ξεχάσει το όνομά του αλλά όταν τον είδα στην προπόνηση για πρώτη φορά κατάλαβα ποιος ήταν.

Τον είδα σε μία άσκηση ένας με έναν απέναντι σε Τουράμ και Πουγιόλ και δεν πίστευα στα μάτια μου. Ένα παιδί έκανε τέτοια πράγματα απέναντι σε διεθνείς αμυντικούς. Είχε έμφυτο ταλέντο…».

Στο Sportime της Τρίτης (18/9) το περιοδικό του Champions League και του Europa League

Νέο «Ανοέτα», παλιές συνήθειες, αλλά νίκη για τη Μπαρτσελόνα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σαν σήμερα ο Μέσι μπήκε στη Μασία κι έγραψε ιστορία…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Τσόλκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.