VIRAL

Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκε τάφος 4.400 ετών (pics)

Ο τάφος ανήκε σε έναν βασιλικό ιερέα γνωστό ως «Wahtye», δήλωσε ο Al-Anani.
Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκε τάφος 4.400 ετών (pics)

Τάφος 4.400 ετών ανακαλύφθηκε νότια του Καΐρου, σύμφωνα με το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Ο υπουργός Khaled al-Anani δήλωσε ότι ο τάφος έχει ανακαλυφθεί στον αρχαιολογικό χώρο Saqqara που βρίσκονταν η 5η δυναστεία των Φαραώ, η οποία κυριάρχησε περίπου 4.400 χρόνια πριν.

Ο τάφος ανήκε σε έναν βασιλικό ιερέα γνωστό ως «Wahtye», δήλωσε ο Al-Anani. Οι επιγραφές υποδεικνύουν ότι ο ιερέας είχε υπηρετήσει κατά τη βασιλεία του βασιλιά Νεφερ-Ιρ-Κα-Ρε και ήταν ο προϊστάμενος του βασιλιά και ο επιθεωρητής του.

Ο Al-Anani είπε ότι οι τοίχοι του τάφου ήταν διακοσμημένοι με έγχρωμες σκηνές που απεικονίζουν τον Wahtye με τη μητέρα, τη γυναίκα και την οικογένειά του.

Ο επικεφαλής της αποστολής ανασκαφής, Mostafa Waziri, δήλωσε ότι άλλα σχέδια έδειξαν την παραγωγή κρασιού και αγγειοπλαστικής, τις μουσικές παραστάσεις, την ιστιοπλοΐα, το κυνήγι και την κατασκευή επικήδειων επίπλων.

Ο Waziri δήλωσε ότι η ομάδα του είχε φθάσει στον τάφο τον Νοέμβριο, αλλά ότι χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να εισέλθουν καθώς οι πόρτες του ήταν σφραγισμένες.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Αποτέλεσμα εικόνας για EGYPT TOMB

Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για EGYPT TOMB

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκε τάφος 4.400 ετών (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.