ΠΟΛΟ

Εθνική πόλο: Έκτη θέση στο Europa Cup

Η εθνική πόλο γυναικών ηττήθηκε κι από την Ισπανία στην τελική φάση του Europa Cup
Εθνική πόλο: Έκτη θέση στο Europa Cup

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών έκλεισε με ήττα τις υποχρεώσεις της στην τελική φάση του Europa Cup στο Τορίνο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε κι από την Ισπανία με 17-14 και κατέλαβε την 6η θέση στη διοργάνωση που είχε κατακτήσει πέρυσι επί ισπανικού εδάφους.

Ο μίνιμουμ στόχος για μια θέση στην τριάδα και πρόκριση στην τελική φάση του World League, όπου θα κριθεί μια θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχε χαθεί για την Ελλάδα μετά την ήττα στον προημιτελικό με την Ουγγαρία 13-9.

Έτσι η εθνική ομάδα στρέφει πλέον την προσοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  που θα γίνει 14-28 Ιουλίου στην Γκουανκτσού της Νότιας Κορέας.

Στο κορυφαίο ραντεβού της φετινής σεζόν, θα κριθεί επίσης μια θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2020. Ουσιαστικά η θέση θα πάει στην παγκόσμια πρωταθλήτρια ή στη χειρότερη σε αυτή που θα πάρει το ασημένιο μετάλλιο, με την προϋπόθεση η παγκόσμια πρωταθλήτρια να έχει κατακτήσει και τον τίτλο στο World League.

Τα οκτάλεπτα: 3-6, 5-4, 2-5, 4-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Σταματοπούλου, Τσουκαλά 2, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 4, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Χυδηριώτη 1, Νίνου Ειρ., Μπενέκου 1, Πλευρίτου Ελ. 2, Ξενάκη 1, Κοτσιώνη.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Έστερ, Μπαχ, Εσπάρ Αν. 1, Ορτίζ Μπ. 8, Ορτίζ Μ., Γκόμεζ 3, Εσπάρ Κ. 1, Πένα, Φόρκα, Νταλμάσες, Γκαρσία 1, Λέιτον 3, Σάντσεζ.

Στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης θα βρεθούν (την Κυριακή 31/3) η Ρωσία (νίκησε στον ημιτελικό την Ουγγαρία με 15-14) και η Ολλανδία, του Ευάγγελου Δουδέση, που επικράτησε της γηπεδούχου Ιταλίας 17-11.

Το πρόγραμμα της Κυριακής, 31/3 (ώρες Ελλάδας): 16:00 Ουγγαρία – Ιταλία (μικρός τελικός), 17:30 Ρωσία – Ολλανδία (μεγάλος τελικός).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εθνική πόλο: Έκτη θέση στο Europa Cup», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.