ΙΣΠΑΝΙΑ

Με… δανεικά απέκτησε τον Γκριεζμάν η Μπαρτσελόνα!

Χρήματα δανεικά. Κάτι παραπάνω από την κλασική… χούφτα γεμάτη δολάρια. Το ποδόσφαιρο κοστίζει, πια, πολλά χρήματα. Πολλά από αυτά δανεικά. Όπως στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα.
Με… δανεικά απέκτησε τον Γκριεζμάν η Μπαρτσελόνα!

Χρήματα δανεικά. Ξένα. Κάτι παραπάνω από την κλασική… χούφτα γεμάτη δολάρια. Το ποδόσφαιρο κοστίζει, πια, πολλά χρήματα. Πολλά από αυτά δανεικά. Όπως στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα.

Η κίνησή της θα μπορούσε να γίνει και ένα καλό τηλεοπτικό σποτ.

«Έχετε φανταστεί να αποκτήσετε τον ποδοσφαιριστή των ονείρων σας; Τώρα μπορείτε να το κάνετε με ένα… ποδοσφαιροδάνειο!».

Δεν είναι αστείο. Η Μπαρτσελόνα, μολονότι ο όρος δεν υφίσταται, χρησιμοποίησε ένα τέτοιο για την περίπτωση του Αντουάν Γκριζμάν.

Δανείστηκε 35.000.000 ευρώ, με όρους που ευνοούν τον δανειστή, προκειμένου να καταφέρει τα συμπληρώσει την ρήτρα των 120.000.000 ευρώ που αντιστοιχούσαν στην απόκτηση του Γάλλου επιθετικού από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Προσοχή, δεν είναι φήμη. Το επιβεβαίωσε η ίδια η Μπαρτσελόνα. Τονίζοντας πως το υπόλοιπο του ποσού θα καλυφθεί από τα αναμενόμενα έσοδα της ομάδας της Καταλονίας!

Στην Μπαρτσελόνα οι έννοιες «δανεισμός» και «χρέος» δεν είναι άγνωστες.

Το χρέος της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε, μετά και την αγορά του Γκριζμάν, αγγίζει τα 900.000.000 ευρώ!

Ένα από τα μεγαλύτερα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Την ίδια στιγμή, οι «μπλαουγκράνα» σπαταλούν σχεδόν 560.000.000 ευρώ για βελτιωτικά έργα στην ιστορική έδρα τους, το «Καμπ Νου».

Το νέο δάνειο, καταδεικνύει την οικονομική στενότητα της Μπαρτσελόνα. Η οποία δεν έχει μόνο να λάβει χρήματα από άλλες ομάδες. Αλλά και να δώσει. Πάρτε για παράδειγμα την αγορά του Κουτίνιο.

Στη Λίβερπουλ χρωστά σχεδόν 90.000.000 ευρώ!

Πάμε στην ουσία τώρα. Αν η Μπαρτσελόνα είναι υποχρεωμένη να ζητά δάνειο και να… υπόσχεται χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της, πως θα είναι σε θέση να αγοράσει τον Νεϊμάρ;

Με τον Βραζιλιάνο επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν να κοστίζει, τουλάχιστον τα διπλάσια από τον Γκριζμάν!

Πάντως, ο Νεϊμάρ κάνει ό,τι μπορεί για να ξεκαθαρίσει στους Παριζιάνους πως δεν επιθυμεί να μείνει άλλο στην Πόλη του Φωτός.

Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η απάντησή του στην ερώτηση «ποια είναι η καλύτερη στιγμή σου στο Champions League;».

Τι αποκρίθηκε; Μα φυσικά τη νίκη – πρόκριση της Μπαρτσελόνα επί της Παρί Σεν Ζερμέν (6-1), στην ανατροπή της ήττας των «μπλαουγκράνα» με 4-0.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Με… δανεικά απέκτησε τον Γκριεζμάν η Μπαρτσελόνα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.