ΙΤΑΛΙΑ

Ιακουίντα: Αθωώθηκε ο ίδιος, 19 χρόνια στον πατέρα του

Έκατσε στο σκαμνί ο Βιτσέντσο Ιακουίντα στην πολύκροτη δίκη για τη βοήθεια φυσικών προσώπων προς μέλη της μαφίας της Καλαβρίας και τελικά κρίθηκε αθώος
Ιακουίντα: Αθωώθηκε ο ίδιος, 19 χρόνια στον πατέρα του

Ο Βιτσέντσο Ιακουίντα δεν περίμενε να περνά έτσι τα χρόνια του μετά το ποδόσφαιρο, μπλεγμένος σε περιπέτειες με τη δικαιοσύνη.

Σε πρώτο βαθμό ο εισαγγελέας είχε προτείνει τη φυλάκιση του Ιακουίντα για έξι χρόνια και του πατέρα του Τζουζέπε, για την ίδια υπόθεση, για 19 χρόνια.

Εν τέλει όμως κρίθηκε πως η ανάμειξή του είχε σκοπό να βοηθήσει τον πατέρα του κι όχι προσωπική σχέση με τη μαφία. Συνεπώς αθωώθηκε, ενώ η ποινή στον πατέρα του παρέμεινε ίδια. Μάλιστα χαρακτηρίστηκε στρατηγικό πρόσωπο σε εγκληματική οργάνωση. Σημειώνεται πως για την υπόθεση της Ντραγκέτα αποδόθηκαν κατηγορίες σε 148 συνολικά άτομα.

 

Θυμηθείτε την υπόθεση που ήταν μπλεγμένος ο  Ιακουίντα

Σε διετή φυλάκιση καταδικάστηκε ο Βιντσέντζο Ιακουίντα, καθώς τα ιταλικά δικαστήρια έκριναν ότι έχει σχέσεις με τη μαφία!

Κατηγορούμενος μαζί με τον παλαίμαχο επιθετικό της Γιουβέντους, ο οποίος να θυμίσουμε ότι στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2006 με την Εθνική Ιταλίας, ήταν και ο πατέρας του Τζουζέπε.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι πρόταση του εισαγγελέα για τον Βιντσέντζο Ιακουίντα ήταν για εξαετή φυλάκιση. Tελικά καταδικάστηκε με δύο χρόνια, ενώ η δεύτερη κατηγορία εκτός από τη σχέση με τη μαφία ήταν η παράνομη οπλοκατοχή!

Κατά την έξοδό τους από την αίθουσα του ιταλικού δικαστηρίου, οι δύο άνδρες ήταν έξαλλοι, ενώ ο Βιντσέντζο Ιακουίντα φώναζε: «Κατέστρεψαν τη ζωή μου, ενώ δεν έκανα τίποτα. Εδώ και χρόνια υποφέρει από αυτή την υπόθεση η οικογένεια και τα παιδιά μου.

Είμαι αθώος. Μας καταδίκασαν μόνο και μόνο επειδή είμαστε από την Καλαβρία. Η δικαιοσύνη θα λάμψει, η απόφαση σήμερα βγήκε χωρίς καν να γίνει κανονική δίκη».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιακουίντα: Αθωώθηκε ο ίδιος, 19 χρόνια στον πατέρα του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.