ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: «Φονικός» ο τυφώνας Χαγκίμπις, τουλάχιστον 14 οι νεκροί (vids+pics)

Ιαπωνία: Ανυπολόγιστες καταστροφές από τον τυφώνα Χαγκίμπις. Εξι εκατομμύρια άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους. Δείτε βίντεο.
Ιαπωνία: «Φονικός» ο τυφώνας Χαγκίμπις, τουλάχιστον 14 οι νεκροί (vids+pics)

Για μία ακόμη φορά η Ιαπωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μανία της φύσης.  Αυτή τη φορά ο τυφώνας Χαγκίμπις («ταχύτητα» στην Ταγκαλόγκ, τη Φιλιππινέζικη γλώσσα), έπληξε την ανατολική και την κεντρική Ιαπωνία τη βράδυ Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής με τραγικό απολογισμό τον θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων.

Από εκεί και πέρα 106 άνθρωποι τραυματίσθηκαν ενώ 15 άτομα αγνοούνται, όπως μεταδίδουν Μέσα στην Ιαπωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Το σκίτσο του Sportime (13/10)

Να σημειώσουμε ότι η οι Αρχές συνέστησαν από έξι εκατομμύρια πολίτες να απομακρυνθούν επειγόντως από τις εστίες τους σε περιοχές που θα πλήττονταν από τον τυφώνα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο τυφώνας Χαγκίμπις είναι ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί από το 1958 στην χώρα!

Το ακραίο φυσικό φαινόμενο έπληξε και το Τόκιο, με τις συγκοινωνίες να μπλοκάρουν και ποτάμια να ξεχειλίζουν δημιουργώντας πολλά προβλήματα σε διάφορες περιοχές.

Εξάλλου σε κάποια κομμάτια στις Νομαρχίες Φουκουσίμα και Ναγκάνο, οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες σε σπίτια και ορυζώνες. Έτσι αρκετοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να ανέβουν σε ταράτσες σπιτιών για να σωθούν.

Όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι ο Χαγκίμπις θα κινηθεί προς τη  θάλασσας από το απόγευμα της Κυριακής (13/10).

Ιαπωνία: Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη «δράση» του Χαγκίμπις

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιαπωνία: «Φονικός» ο τυφώνας Χαγκίμπις, τουλάχιστον 14 οι νεκροί (vids+pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.