ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Ρικ Πιτίνο: «Θέλω να μείνω δύο χρόνια»

Ο Ρικ Πιτίνο γύρισε ξανά στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά για να μείνει. Ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας και του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά ήρθε ξέροντας τι θα βρει.
Ρικ Πιτίνο: «Θέλω να μείνω δύο χρόνια»

Ο Ρικ Πιτίνο γύρισε ξανά στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά για να μείνει. Ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας και του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά ήρθε ξέροντας τι θα βρει.

Μίλησε για πολλά, εξηγώντας πως θέλει να μείνει για δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό. Και προσθέτοντας πως ήρθε η ώρα να «έρθει κάτι σπέσιαλ στο… σπίτι».

Όσο για τον λόγο που επέστρεψε; Όπως είπε δεν είναι τα χρήματα, αλλά «ο σεβασμός που μου έχουν δείξει. Στην ηλικία μου ο σεβασμός είναι το πιο σημαντικό».

«Δεν βγάζω πολλά λεφτά κάνοντας αυτό, αλλά ο Δημήτρης (σ.σ: Γιαννακόπουλος) μου δίνει κάτι σημαντικότερο: Σεβασμό και έλεγχο, κάτι που στην ηλικία μου είναι πιο σημαντικό. Τον εκτιμώ πολύ για αυτό και την πίστη του σε μένα. Ελπίζω να μείνω δύο χρόνια, αλλά όπως είπα, ο Δημήτρης μου δίνει κάτι πιο σημαντικό από χρήματα. Στα 67 αν και νιώθω 27, μου δίνει σεβασμό και αυτό είναι το πιο σημαντικό στη ζωή μου», ήταν τα λόγια του Πιτίνο.

Ο Πιτίνο απέκλεισε το ενδεχόμενο ενίσχυσης του ρόστερ, εξηγώντας: «Όχι νομίζω ότι η ομάδα είναι δυνατή και δεν χρειάζονται κινήσεις, αν και ακόμα δεν έχω κάνει μία προπόνηση μαζί της. Μου αρέσει αυτό που βλέπω».

Όσο για τον Παναθηναϊκό και όσα περιμένει να βρει; «Είναι πλεονέκτημα ότι πλέον ξέρω την ομάδα. Είμαι κοντά με όλους τους παίκτες και όλους στο σύλλογο, γιατί είχα διατηρήσει επαφές με όλους. Έχω μιλήσει με τους προπονητές. Νομίζω ότι επιθετικά κάνουν σπουδαία δουλειά, τώρα πρέπει να δούμε την άμυνα. Αν το κάνουμε αυτό, θα έχουμε σπουδαία ομάδα.  Έχω μιλήσει με τους παίκτες όταν ήρθα για την Εθνική ομάδα και μιλήσαμε με μηνύματα μετά.

Αυτό που πρέπει να κάνει κάθε προπονητής είναι να φροντίσει στο σήμερα. Αν το κάνει, το μέλλον θα είναι σπουδαίο. Αν κοιτάξεις μακριά θα χάσεις το παρόν. Θέλω να βελτιώσω την άμυνα και αυτή να φτάσει την επίθεση. Αν συμβεί αυτό, όλα θα γίνουν καλά».

Σχετικά με το τι έπαιξε ρόλο στην απόφασή του να επιστρέψει, ο Πιτίνο δήλωσε ότι η γυναίκα του ήταν αυτή που τον έπεισε: «Μου είπε “αντίο θα τα πούμε σε μερικά χρόνια”. Η γυναίκα μου με έπεισε. Μου είπε ότι: “είσαι προπονητής. Ο Θεός σου έδωσε ταλέντο, χρησιμοποίησέ το».

Κλείνοντας, είχε κάτι να πει για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού: «Είμαι ενθουσιασμένος. Πέρυσι είχα 6.5 μήνες και είπα σε όλους στις ΗΠΑ ότι δεν έχω ξαναδεί τέτοιους οπαδούς. Κάθισα και είδα το τελευταίο παιχνίδι με τη Μπάγερν και μου φάνηκε ότι είχαμε 10.000 φιλάθλους εκεί, τόσο σπουδαίοι ήταν. Ταξιδεύουν, είναι πίσω από την ομάδα και είναι ώρα να τους φέρουμε κάτι ξεχωριστό».

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρικ Πιτίνο: «Θέλω να μείνω δύο χρόνια»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.