ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγωνία για τους απαχθέντες Έλληνες ναυτικούς στο Καμερούν (vid)

Όσο περνούν οι ώρες τόσο εντείνεται και η αγωνία για τους πέντε Έλληνες ναυτικούς, οι οποίοι απήχθησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μετά από επίθεση πειρατών σε τάνκερ υπό ελληνική σημαία στο Καμερούν.  Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, τόνισε ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωση των ναυτικών που απήχθησαν κατά τη διάρκεια πειρατείας του...
Αγωνία για τους απαχθέντες Έλληνες ναυτικούς στο Καμερούν (vid)

Όσο περνούν οι ώρες τόσο εντείνεται και η αγωνία για τους πέντε Έλληνες ναυτικούς, οι οποίοι απήχθησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μετά από επίθεση πειρατών σε τάνκερ υπό ελληνική σημαία στο Καμερούν

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, τόνισε ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωση των ναυτικών που απήχθησαν κατά τη διάρκεια πειρατείας του ελληνόκτητου τάνκερ Happy Lady στο Καμερούν.

Περισσότερες από 24 ώρες έχουν περάσει από την ώρα που απήχθησαν οι Ελληνες ναυτικοί, με τις αρχές της χώρας να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να έχει αίσιο τέλος η περιπέτεια τους.

Μάλιστα για το θέμα έχει επιληφθεί ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, ο οποίος έχει δώσει σαφές εντολές στον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι οι πειρατές δεν πρόκειται να έρθουν άμεσα σε επαφή με την πλοιοκτήτρια εταιρεία καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις αφήνουν πρώτα να περάσουν ορισμένες ημέρες. Ωστόσο η εταιρεία στέλνει ειδικό κλιμάκιο στο Καμερούν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου οι πειρατές άνοιξαν πυρ για εκφοβισμό, με αποτέλεσμα μια σφαίρα να εξοστρακιστεί και μια σφαίρα να τραυματίσει έναν 35χρονο Έλληνα, ο οποίος είναι μηχανικός του πλοίου.

Άμεσε ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου ευτυχώς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αγωνία για τους απαχθέντες Έλληνες ναυτικούς στο Καμερούν (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.