SPECIALS

Ντεμπούτο με χατ-τρικ: Πρωτοεμφανιζόμενοι για φίλημα

Με αφορμή την απίθανη επίδοση του Έρλινγκ Χάαλαντ, το sportime.gr σας θυμίζει ανάλογες περιπτώσεις που πέτυχαν τρία γκολ στο πρώτη παιχνίδι με τις ομάδες τους
Ντεμπούτο με χατ-τρικ: Πρωτοεμφανιζόμενοι για φίλημα

Κάθε ποδοσφαιριστής θυμάται χαρακτηριστικά το πρώτο του παιχνίδι με όλες τις ομάδες που φόρεσε τη φανέλα τους. Μια ανάμνηση που γίνεται αυτομάτως πιο «γλυκιά» αν αυτό έχει συνδυαστεί με γκολ. Αν δε, έχει σημειώσει και χατ-τρικ, τότε πρόκειται για το απόλυτο ντεμπούτο.

Δεν είναι πολλές οι περιπτώσεις παικτών που με το «καλημέρα» σκόραραν τρία τέρματα. Γι’αυτό και όσοι το πετυχαίνουν, πέρα από την μπάλα της αναμέτρησης, παίρνουν μια τεράστια ηθική ικανοποίηση μπαίνοντας σε αυτό το κλειστό «κλαμπ».

Τελευταίο μέλος αυτής της ποδοσφαιρικής… κάστας είναι ο Έρλινκ Χάαλαντ. Το νέο απόκτημα της Ντόρτμουντ χρειάστηκε μόλις 23 λεπτά στην πρώτη του εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα για να σκοράρει χατ-τρικ και να δώσει στην ομάδα του τη νίκη με φοβερή ανατροπή επί της Άουγκσμπουργκ (3-5).

Δείτε το «τανκ» των Γερμανών και την ολοκληρωτική του εμφάνιση:

Έτσι, επιβεβαίωσε όσους ποντάρουν πολλά πάνω στον 19χρονο ότι στο δεύτερο μισό της Bundesliga θα αλλάξει τις ισορροπίες. Με αφορμή λοιπόν την εκπληκτική του παρουσία, το sportime.gr σας παρουσιάζει τους… πρωτοεμφανιζόμενους για φίλημα που σκόραραν «τριπλέτα», είτε έπειτα από μεταγραφή, είτε στο ξεκίνημα της καριέρας τους.

Το «déjà vu» με Oμπαμεγιάνγκ

Ο Χάαλαντ δεν είναι ο πρώτος παίκτης στην Ντόρτμουντ που κατορθώνει κάτι τέτοιο. Το 2013, ο νεοφερμένος τότε Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είχε κατορθώσει να κλέψει τις καρδιές των Βεστφαλών, καθώς στο επίσημο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα σκόραρε χατ-τρικ. Ακόμα πιο συγκλονιστικό το γεγονός πως η εν λόγω επίδοση έγινε ξανά με θύμα την Άουγκσμπουργκ!

Ντεμπούτο με χατ-τρικ: Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο – Γιουβέντους (1993)

Έχοντας γράψει ήδη μια γεμάτη πενταετία με την Πάντοβα, ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο προσγειώθηκε στον κόσμο της Γιουβέντους το 1993. Τότε, μεσουρανούσε ο μυθικός Ρομπέρτο Μπάτζιο και οι πιθανότητες να αγωνιστέι ο «Μεγαλέξανδρος» ως βασικός ήταν λίγες. Στο πρώτο ματς όμως που του δόθηκε αυτή η ευκαιρία, φρόντισε να την πιάσει από τα μαλλιά.

Απέναντι στην Πάρμα, ο Ιταλός πέτυχε τον Μάρτιο του 1994 τρία τέρματα που αποδείχθηκαν στη συνέχεια πολύ περισσότερο από μια συγκλονιστική εμφάνιση. Εκείνο το 4-0 ήταν η αρχή του θρύλου του στη «Μεγάλη Κυρία» που κράτησε 18 ολόκληρα χρόνια γεμάτα τίτλους και προσωπικές διακρίσεις.

Φαμπρίτσιο Ραβανέλι – Μίντλεσμπρο (1996)

Λίγα χρόνια αργότερα, ο πάλαι ποτέ συμπαίκτης με τον Ντελ Πιέρο, ο Φαμπρίτσιο Ραβανέλι, τον μιμήθηκε στα γήπεδα της Αγγλίας. Ο Ιταλός μεταγράφηκε το 1996 στην Μίντλεσμπρο που είχε προπονητή τον Μπράιαν Ρόμπσον. Το ντεμπούτο του έγινε κόντρα στη Λίβερπουλ και ο Ραβανέλι έκανε το «Ρίβερσαϊντ» να πανηγυρίσει έξαλλα μια επική ισοπαλία (3-3) με τρία δικά του τέρματα.

Κριστιάν «Μπόμπο» Βιέρι – Βερόνα 1999

Τα 49 εκατ. ευρώ που ξόδεψε η Ίντερ για να φέρει τον Κριστιάν Βιέρι από τη Λάτσιο το καλοκαίρι του 1999 δεν άργησαν να πιάσουν τόπο. Με το «καλημέρα» ο «Μπόμπο» έκλεισε στόματα πετυχαίνοντας χατ-τρικ στο Καμπιονάτο απέναντι στη Βερόνα. Ακολούθησαν άλλα 100 τέρματα στις επόμενες 142 εμφανίσεις που τον ανέδειξαν ως έναν από τους πιο σημαντικούς στράικερ στην ιστορία των «νερατζούρι».

Ντεμπούτο με χατ-τρικ: Άλαν Σίρερ – Σαουθάμπτον (1988)

Ο πανηγυρισμός του με υψωμένο το δεξί χέρι μετά από γκολ έχει μείνει χαραγμένος στο μυαλό των ποδοσφαιρόφιλων. Ο Άλαν Σίρερ, πριν από τα δεκάδες γκολ που πέτυχε σε Μπλάκμπερν και Νιουκάστλ, συστήθηκε στο αγγλικό κοινό σε ένα παιχνίδι με αντίπαλο την Άρσεναλ, το μακρινό 1988. Τότε, σε ηλικία μόλις 17 ετών, ο Βρετανός έκανε σμπαράλια την άμυνα των «κανονιέρηδων» και με τρία γκολ βοήθησε τα μέγιστα για μια ιστορική νίκη των «Αγίων» με 4-2.

Σέρζ Γκνάμπρι – Εθνική Γερμανίας (2016)

11 Νοεμβρίου του 2016. Μια ημερομηνία που θα μείνει αξέχαστη στον Σέρζ Γκνάμπρι. Τότε, έχοντας κληθεί στην εθνική Γερμανίας για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο νεαρός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στο αδύναμο Σαν Μαρίνο. Σίγουρα η δυναμική του αντιπάλου δεν ήταν αντάξια των «πάντσερ», αλλά αυτό δεν αναιρεί την εξαιρετική εμφάνιση του Γκνάμπρι, ο οποίος πέτυχε «τριπλέτα» και άρχισε να «ψήνει» τις μεγάλες ομάδες να τον αποκτήσουν. Μια δυναμική αρχή που τον οδήγησε στην Μπάγερν και του προσέφερε μια σίγουρη θέση στις αποστολές του εθνικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδαας του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ντεμπούτο με χατ-τρικ: Πρωτοεμφανιζόμενοι για φίλημα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.