ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πέθανε ντελιβεράς από αστυνομικούς όπως ο Φλόιντ (vid)

Οργή επικρατεί στη Γαλλία, με την υπόθεση ενός ντελιβερά, που τον περασμένο Ιανουάριο, έχασε τη ζωή του, μετά τη σύλληψη του από τέσσερις αστυνομικούς. Συγκεκριμένα, η οικογένεια του Σέντρικ Γουβιάτ, ζήτησε την παρέμβαση του Εμμανουέλ Μακρόν, προκειμένου αυτοί οι τέσσερις αστυνομικοί να βρεθούν χωρίς δουλειά. Όλα αυτά μετά από ένα βίντεο που είδε το φως...
Γαλλία: Πέθανε ντελιβεράς από αστυνομικούς όπως ο Φλόιντ (vid)

Οργή επικρατεί στη Γαλλία, με την υπόθεση ενός ντελιβερά, που τον περασμένο Ιανουάριο, έχασε τη ζωή του, μετά τη σύλληψη του από τέσσερις αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια του Σέντρικ Γουβιάτ, ζήτησε την παρέμβαση του Εμμανουέλ Μακρόν, προκειμένου αυτοί οι τέσσερις αστυνομικοί να βρεθούν χωρίς δουλειά.

Όλα αυτά μετά από ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει τους αστυνομικούς να τον κρατούν κάτω και τον άτυχο άνδρα να τους λέει ότι δεν μπορεί να ανασάνει, αφού χρησιμοποιούσαν τη λαβή, που οδήγησε στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδιανόητο: Οκτώ στρατιώτες κατηγορούνται για τον βιασμό 13χρονης

«Η Γαλλία δεν είναι οι ΗΠΑ αλλά γίνονται σαν τις ΗΠΑ. Αυτή η λαβή σκότωσε τον Σέντρικ. Σήμερα όλοι ξέρουν ότι οι λαβές αυτές σκοτώνουν» πρόσθεσε δεύτερος δικηγόρος της οικογένειας του 42χρονου.

Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι όταν σταμάτησαν για έλεγχο τον 42χρονο επειδή κοιτούσε το κινητό του τηλέφωνο ενώ βρισκόταν στη μηχανή του, αυτός ήταν επιθετικός και αντιστάθηκε της σύλληψης.

Μετά την επεισοδιακή σύλληψή του ο Σουβιάτ υπέστη καρδιακή προσβολή και μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή δύο ημέρες αργότερα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γαλλία: Πέθανε ντελιβεράς από αστυνομικούς όπως ο Φλόιντ (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.