ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιόδρας – Κορονοϊός: «Ανησυχώ για τα Βαλκάνια»

Την ανησυχία του για την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στα Βαλκάνια, εξέφρασε ο καθηγητής
Τσιόδρας – Κορονοϊός: «Ανησυχώ για τα Βαλκάνια»

Την ανησυχία του για την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στα Βαλκάνια, εξέφρασε ο καθηγητής.

Στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης σύσκεψης ο Σωτήρης Τσιόδρας «χτύπησε καμπανάκι» για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα Βαλκάκνια και υπογράμμισε την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «το άνοιγμα της χώρας πρέπει να γίνεται με πρώτο μέλημα την ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών».

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Υπενθυμίζεται ότι, αμέσως μετά την έκτακτη σύσκεψη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Αυτά είναι τα εξής:

Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τις 6 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 2020 από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Επίσης η υποχρέωση του PLF παραμένει σε ισχύ, ο ελάχιστoς χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν από την άφιξη στην Ελλάδα.

Τέλος, ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για τον λόγο αυτό δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή και της αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους (πάνω από 300) ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.

Κορονοϊός – Ελλάδα: 60 νέα κρούσματα – Πού εντοπίζονται

 

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Κράτος για κλάματα: Ο Φλωρίδης τώρα θυμήθηκε να ξηλώσει την ιατροδικαστική υπηρεσία Πάτρας, μετά από 7 νεκρά παιδιά από 2 serial killers!

Κράτος για κλάματα: Ο Φλωρίδης τώρα θυμήθηκε να ξηλώσει την ιατροδικαστική υπηρεσία Πάτρας, μετά από 7 νεκρά παιδιά από 2 serial killers!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίζει ως... καινοτόμα απόφαση αυτό που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια για να σωθούν ζωές

Κοινωνία
Κοινωνία: Γελάνε οι λαθροδιακινητές της Λιβύης: Αντί για αυστηρά μέτρα ανάσχεσης των ροών ο Πλεύρης απειλεί τους λαθρομετανάστες με πιο λιτό… Τσελεμεντέ!

Γελάνε οι λαθροδιακινητές της Λιβύης: Αντί για αυστηρά μέτρα ανάσχεσης των ροών ο Πλεύρης απειλεί τους λαθρομετανάστες με πιο λιτό… Τσελεμεντέ!

Με την ελάττωση του διατροφικού... μενού ασκεί μεταναστευτική πολιτική ο Πλεύρης, την ώρα που χιλιάδες ελληνικές οικογένειες σιτίζονται πολύ χειρότερα

Κοινωνία
Τεχνολογία: Ο Εκπαιδευτικός Μάριος Παπαευσταθίου «έγραψε ιστορία» στα Education Leaders Awards 2025 για την Καινοτομία στην Ψηφιακή Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ο Εκπαιδευτικός Μάριος Παπαευσταθίου «έγραψε ιστορία» στα Education Leaders Awards 2025 για την Καινοτομία στην Ψηφιακή Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ανώτατη Χρυσή Διάκριση (GOLD) για τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) & τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις υπό την καθοδήγηση και την έμπνευση του Εκπαιδευτικού Μάριου Παπαευσταθίου

Τεχνολογία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Διπλωματικό επεισόδιο με τη Λιβύη: Πόσο μικρή κάνατε τη χώρα να σας ταπεινώνουν οι οπλαρχηγοί της Βεγγάζης!

Διπλωματικό επεισόδιο με τη Λιβύη: Πόσο μικρή κάνατε τη χώρα να σας ταπεινώνουν οι οπλαρχηγοί της Βεγγάζης!

Η Κρήτη εκπέμπει SOS από την ανικανότητά τους - Η ελληνική κυβέρνηση έχει εξαφανίσει το κύρος της χώρας μας από τον παγκόσμιο διπλωματικό χάρτη

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Πυρκαγιά στο Ασπροχώρι Ωρωπού Αττικής

Πυρκαγιά στο Ασπροχώρι Ωρωπού Αττικής

Και μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του οικισμού.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ούτε στην πιο διεφθαρμένη Μπανανία αυτά – Στέρηση μισθού στην πανάξια υπάλληλο που κατήγγειλε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ!

Ούτε στην πιο διεφθαρμένη Μπανανία αυτά – Στέρηση μισθού στην πανάξια υπάλληλο που κατήγγειλε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ!

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο του αμαρτωλού οργανισμού βρέθηκε η Παρασκευή Τυχεροπούλου επειδή έκανε το... έγκλημα να πράξει το καθήκον της!

Κοινωνία
Κοινωνία: Αναστολή ασύλου για αφίξεις από Βόρεια Αφρική – Κράτηση για παράνομη είσοδο

Αναστολή ασύλου για αφίξεις από Βόρεια Αφρική – Κράτηση για παράνομη είσοδο

Η κίνηση αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από ανθρωπιστικές οργανώσεις και ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ειρήνη Μουρτζούκου: Οργή πολιτών για κράτος και μίντια που είχαν κάνει «reality» τη serial killer για 2 χρόνια

Ειρήνη Μουρτζούκου: Οργή πολιτών για κράτος και μίντια που είχαν κάνει «reality» τη serial killer για 2 χρόνια

Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα με την ομολογία της Ειρήνης Μουρτζούκου, σε μια χώρα που το έγκλημα γίνεται «σίριαλ» σε τηλεοπτικές εκπομπές!

Κοινωνία
Κοινωνία: Δεν αντέχω άλλο: Η ομολογία-σοκ της Ειρήνης Μουρτζούκου για τέσσερις δολοφονίες

Δεν αντέχω άλλο: Η ομολογία-σοκ της Ειρήνης Μουρτζούκου για τέσσερις δολοφονίες

Η κατάθεσή της ήρθε μετά από έντονη πίεση και διασταυρωμένα στοιχεία.

Κοινωνία