STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-3: Κράτησε την τύχη στα πόδια της!

Έπιασε τον ΠΑΟΚ στη 2η θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-3: Κράτησε την τύχη στα πόδια της!

Η ΑΕΚ επικράτησε 3-1 του Παναθηναϊκού και έπιασε τον ΠΑΟΚ στη 2η θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ (σ.σ. παίζει τώρα με τον Ολυμπιακό).

Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με Τσιγκρίνσκι (19′), Ολιβέιρα (45′) και Βέρντε (94′), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Κουρμπέλη (16′).

H ΑΕΚ είχε ένα στόχο απόψε στο ΟΑΚΑ, να κερδίσει και να συνεχίζει να κρατά την τύχη στα… πόδια της για το Champions League. Και το πέτυχε. Το τελικό 1-3 είναι δίκαιο παρότι η ΑΕΚ δεν ήταν καλή όσο θα έπρεπε και δυσκολεύτηκε απέναντι σε έναν επίσης μέτριο ΠΑΟ. Ωστόσο, στο τέλος της βραδιάς κρατά το 4ο διπλό στα πλέι οφ και ότι την Τετάρτη με τον ΠΑΟΚ παίζει… τα ρέστα της, ενώ περιμένει και το αποτέλεσμα του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 3-4-3 με πολλά νέα παιδιά και η ΑΕΚ με 4-3-3 με Μάνταλο-Λιβάια στις πτέρυγες. Ωστόσο, η ΑΕΚ πολύ γρήγορα με μια υπέροχη ασίστ στο 8’ του Μάνταλου άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι και άλλαξε τις ισορροπίες. Στο 15’ ο ΠΑΟ απάντησε με τον Καμπετσή να πλασάρε, αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε. Όμως στην επόμενη φάση o Μπουζούκης σέντραρε και ο Κουρμπέλης πιο ψηλά από όλους έκανε το 1-1. Η ΑΕΚ είχε χάσει την συγκέντρωση της, με τον Μάνταλο στα άκρα και στο 31’ ο ΠΑΟ άγγιξε το δεύτερο γκολ, αλλά ο Μπάρκας αλλοίωσε την τροχιά της μπάλας σωτήρια.

Η ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά πάντως πήρε τα… πάνω της, πίεσε και σε μία από αυτές τις φάσεις ο Ολιβέιρα με την οξυδέρκεια του ανάγκασε τον Κολοβέτσιο (του κράτησε την φανέλα για λίγο) να χάσει τον έλεγχο της μπάλας και μετά το κλέψιμο πλάσαρε σωστά για το 1-2.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Δώνης έβαλε Περέα-Σερπέζη και λίγη ώρα μετά το σύστημα έγινε 4-4-2, αλλά δίχως αλλαγή στην εικόνα του ματς. Ο Καρέρα κέρδιζε χρόνο και μετά το 70’ δοκίμασε τον ρόμβο, ενώ έβαλε και τον Αραούχο και 10 λεπτά έβαλε τρίτο στόπερ τον Οικονόμου για να κρατήσει το σκορ. Το κατάφερε και στις καθυστερήσεις ο Αραούχο κέρδισε πέναλτι από αγκωνιά του Κουρμπέλη, με τον Βέρντε να το εκτελεί και να κάνει το 1-3.

ΠΑΟ-ΑΕΚ 1-3

ΠΑΟ (Γ. Δώνης, 3-4-3): Διούδης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Θεοχάρης (84’ Μπεκ), Αλεξανδρόπουλος (46’ Σερπέζης), Ανουάρ (65’ Χατζηγιοβάννης), Ζαγαρίτης, Μπουζούκης (88’ Κολοβός), Καμπετσής (46΄Περέα), Μακέντα

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-3-3): Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες (90’+ Σαμπανάτζοβιτς), Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλος (90’ Βέρντε), Λιβάγια (81’ Οικονόμου), Ολιβέιρα (75’ Αραούχο)

Ο Διαμαντόπουλος χρέωσε με κάρτα τους Κολοβέτσιο (67’), Μακέντα (68’) – Παουλίνιο (59’), Σαμπανάτζοβιτς (90′)

MVP

ΝΕΛΣΟΝ ΟΛΙΒΕΪΡΑ

Ο Πορτογάλος έκανε αυτό που έπρεπε όταν η ΑΕΚ κόλλησε.  Πίεσε τον Κολοβέτσιο έξυπνα, τον… μπέρδεψε με τον τρόπο του, του πήρε την μπάλα και με πλασέ έκανε το 1-2 που έκανε τελικά τη διαφορά. Ο Ολιβέιρα δούλεψε πολύ στο ματς, παρότι δεν πήρε μπαλιές για να σκοράρει. Έχει φτάσει φέτος τα 16 γκολ.

UP

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ

Ο χαφ του Παναθηναϊκού έκανε το καλύτερο δυνατό και ως στόπερ και ως χαφ και μάλιστα με εξαιρετική κίνηση και άλμα ισοφάρισε σε 1-1 την ΑΕΚ σε ένα καίριο χρονικό σημείο. Ηταν… ραχοκοκαλιά για τον ΠΑΟ απόψε.

DOWN

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ

Ο στόπερ του ΠΑΟ έκανε μεγάλη γκάφα στο 1-2 της ΑΕΚ και ο Ολιβέιρα με το πρέσινγκ του τον έπιασε… κότσο σε ένα σημείο που ήταν βάλσμα για την Ενωση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Α.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)

Ο ρέφερι από την Αρκαδία είχε δύσκολες φάσεις, αλλά ήταν αποφασιστικός. Στη δύσκολη φάση του 1-2 του Ολιβέιρα, έκρινε ο ίδιος και το VAR ότι δεν είναι το κράτημα ο λόγος που χάνει την μπάλα ο Κολοβέτσιος. Το πέναλτι υπέρ του Αραούχο το είδε ορθά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Το live του αγώνα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-3: Κράτησε την τύχη στα πόδια της!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Καπετανάκος

Ρεπορτάζ ΑΕΚ από το 2004. Λίγο καιρό μετά την «ανάσταση» της με τον Ντέμη μπροστάρη. Εκτοτε έχουμε ζήσει μαζί της τα πάντα. Τίτλους, διακρίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ταξίδια στο εξωτερικό, υποβιβασμό, χωράφια στην Γ’ εθνική, ταξίδι μέχρι και τη… Νάξο με 8-9 μποφόρ και μετά την μεγάλη επιστροφή με Μελισσανίδη. Στα ΜΜΕ έχουμε «γράψει» αρκετά χιλιόμετρα και κάτι εκατομμύρια σε λέξεις («ΩΡΑ» σε 3-4 διαφορετικές version της, «Score», «Livesport», «Δικέφαλος» σε χαρτί και internet, enwsi.gr, aek365.gr, iefimerida.gr, coppa.gr). Κατά βάση ποδόσφαιρο και εκεί μείναμε στα πρώτα και δεύτερα άντα μας, αλλά κάναμε και πέρασμα νωρίτερα από το μπάσκετ και το χάντμπολ της ΑΕΚ. «Δημοσιογράφος» λέει ο τιμητικός τίτλος. Ρεπόρτερ πέντε ηπείρων και επτά θαλασσών θα προτιμούσα εγώ. Και συνεχίζουμε...