EUROLEAGUE

Σχορτσιανίτης: Κορυφαία επιλογή των οπαδών της Μακάμπι (Vid)

Κορυφαία επιλογή των οπαδών της Μακάμπι ήταν ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης για την All Star ομάδα της τελευταίας δεκαετίας στην Euroleague
Σχορτσιανίτης: Κορυφαία επιλογή των οπαδών της Μακάμπι (Vid)

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους οπαδούς της Μακάμπι, κατά τη θητεία του στο Τελ Αβίβ. Γι’ αυτό και η επιλογή του στην All Star ομάδα της δεκαετίας (2010-2020) της Μακάμπι δεν αποτελεί έκπληξη.

Ο Σχορτσιανίτης δεν ήταν παρών απλώς, αλλά ήταν και πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου. Και μάλιστα με το σαρωτικό 83,98% των προτιμήσεων!

Δεύτερος στις προτιμήσεις ήταν ο Ταϊρίς Ράις που αγωνίστηκε πέρυσι στον Παναθηναϊκό με 81,4%… Ο Ράις ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην κατάκτηση της Euroleague το 2014 στο Μιλάνο.

Ακολούθησαν στη ψηφοφορία οι Άλεξ Τάιους (78,29%), Ντέιβιντ Μπλου (76,74%), Ντέβιν Σμιθ (75,71%), Σκότι Γουίλμπεκιν (74,68%), Ρίκι Χίκμαν (60,47%), Τζέρεμι Πάργκο (56,33%), Γκάι Πνίνι (39,02%), και Τζο Ινγκλς (36,43%).

Σχορτσιανίτης

Τη ψηφοφορία διοργάνωσε η Euroleague που δημοσίευσε και τα αποτελέσματα στην επίσημη ιστοσελίδα της. Φυσικά το έχει κάνει και με άλλες ομάδες. Μεταξύ των οποίων και ο Παναθηναϊκός.

O Σχορτσιανίτης αγωνίστηκε συνολικά τέσσερα χρόνια στην Μακάμπι, σε δύο διαφορετικές περιόδους. Από το 2010 ως το 2012 και από το 2013 ως το 2015. Ενδιάμεσα (2012-2013) αγωνίστηκε για μια σεζόν στον Παναθηναϊκό.

Με την Μακάμπι κατέκτησε την Euroleague το 2014. Επίσης κατέκτησε τρία Πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα στο Ισραήλ. Το 2011 ήταν και στην πρώτη πεντάδα της Euroleague, τότε που η Μακάμπι έφτασε στον τελικό της Βαρκελώνης όπου ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό.

Στην Ελλάδα κατέκτησε δύο Κύπελλα (το 2010 με τον Ολυμπιακό και το 2013 με τον Παναθηναϊκό).

Δείτε μια από τις μεγάλες του εμφανίσεις με την Μακάμπι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σχορτσιανίτης: Κορυφαία επιλογή των οπαδών της Μακάμπι (Vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College