ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ιβάν Ρόσι: Το βιογραφικό του – Δεν έχει παίξει το 2020

Πενιχρή η επαγγελματική προσφορά του 26χρονου μέσου
Ιβάν Ρόσι: Το βιογραφικό του – Δεν έχει παίξει το 2020

O 26χρονος μέσος Ιβάν Ρόσι βρίσκεται στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με ανάρτηση δημοσιογράφου από την Αργεντινή.

Το πλήρες όνομά του είναι Ιβάν Χαβιέρ Ρόσι, γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου 1993 και έκανε τα πρώτα του βήματα στην πόλη Καστελάρ του Μπουένος Άιρες.

«Γαλουχήθηκε» ποδοσφαιρικά στην Μπάνφιλντ, με την οποία κατέγραψε και τις παρθενικές παραστάσεις σε επαγγελματικό επίπεδο.

Αγωνίζεται κατά βάση ως «εξάρι», ωστόσο έχει την ευχέρεια να προωθηθεί και να πάρει ρόλο «οκταριού».

Το 2016 ήταν μια χρονιά-σταθμός για εκείνον, καθώς η Ρίβερ Πλέιτ κινήθηκε για την απόκτησή του και εν τέλει φόρεσε την ξεχωριστή αυτή φανέλα.

Δεν έμελλε πάντως να στεριώσει, με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί δύο φορές δανεικός, αρχικά στην Ουρακάν κι εν συνεχεία στην Κόλο-Κόλο.

Ο Ρόσι ανανέωσε μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 με τη Ρίβερ Πλέιτ, αλλά τους τελευταίους μήνες αναζητά τον επόμενο επαγγελματικό του σταθμό.

Το βιογραφικό του δεν είναι πλούσιο, αφού από το 2014, δηλαδή σε διάστημα έξι ετών, έχει καταγράψει μόλις 74 επίσημες συμμετοχές (και 1 γκολ).

Οι 57 είναι σε επίπεδο Superliga (1η κατηγορία Αργεντινής), οι 7 για το Libertadores, οι 6 για την Primera Division της Χιλής, οι 3 για τη Liguilla Pre-Sudamericana και άλλη 1 για το Copa Superliga.

Δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού «Continental», ονόματι Λεονάρντο Οχέδα, ανάρτησε ένα tweet στο οποίο υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός έχει έρθει σε επαφή με τον Ρόσι.

Ενδιαφέρον για τον 26χρονο Αργεντινό μέσο φέρεται να έχει εκφράσει και η Ουρακάν, ωστόσο ο παίκτης θεωρείται αρκετά ακριβός για τα οικονομικά δεδομένα της.

Τα πάντα αναμένεται να δρομολογηθούν αφού επιστρέψει ο Τσάβι Ρόκα από τη Βαρκελώνη, όπου βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα για ένα πολύ σοβαρό προσωπικό θέμα.

 

Δεν έχει παίξει το 2020

Σχεδόν έναν χρόνο χωρίς επίσημο ματς κοντεύει να κλείσει ο Ιβάν Ρόσι, ο οποίος είχε αγωνιστεί στις 17 Οκτωβρίου 2019 κόντρα στην Ουαντσιπάτο, ως παίκτης της Κόλο-Κόλο.

Στο Copa Libertadores έπαιξε για τελευταία φορά με τη φανέλα της Ουρακάν στις 11 Απριλίου 2019 απέναντι στην Κρουζέιρο και στα επόμενα 6 παιχνίδια είχε μείνει εκτός αποστολής.

Σε επίπεδο Superliga αγωνίστηκε στις 7 Απριλίου 2019 κόντρα στην Ατλέτικο Τουκουμάν, προτού παραγκωνιστεί για τα επόμενα 10 ματς.

H Ρίβερ αποφάσισε να υπογράψει συμβόλαιο με τον παίκτη σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αποκομίσει ένα μικρό ποσό.

Βλέπετε, τον Ιούλιο του 2016 η ομάδα του Μπουένος Αιρες κατέβαλε 2.700.000 ευρώ στην Μπάνφιλντ και τελικά ο Ρόσι έδωσε το «παρών» σε ελάχιστες επίσημες αναμετρήσεις.

Θεωρητικά, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να καταβάλει ένα ποσό της τάξεως των 200.000 ευρώ για να φέρει στην Ελλάδα τον ποδοσφαιριστή.

Δεν είναι το μοναδικό όνομα στη σχετική λίστα, ούτε θα πρέπει να προορίζεται για βασικός, αν και η εμφάνιση του Γιασίν Αγιούμπ στην Τρίπολη (στο μεγαλύτερο διάστημα για την ακρίβεια) δεν άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ SPORTIME KIDS

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιβάν Ρόσι: Το βιογραφικό του – Δεν έχει παίξει το 2020», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.