ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Σκουρτόπουλος: «Υπάρχει ανανέωση σε υλικό και ηλικία»

Η Εθνική ομάδα αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας (17/2) για την Πάτρα, για να πραγματοποιήσει την προετοιμασία της ενόψει των δύο αγώνων για τα προκριματικά του Eurobasket του 2021. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε για τις επικείμενες αναμετρήσεις. Μιλώντας για το νέο ξεκίνημα της Εθνικής, ο Σκουρτόπουλος είπε: «Έχουμε μπει πλέον στην διαδικασία και ξέρουμε τι...
Σκουρτόπουλος: «Υπάρχει ανανέωση σε υλικό και ηλικία»

Η Εθνική ομάδα αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας (17/2) για την Πάτρα, για να πραγματοποιήσει την προετοιμασία της ενόψει των δύο αγώνων για τα προκριματικά του Eurobasket του 2021. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε για τις επικείμενες αναμετρήσεις.

Μιλώντας για το νέο ξεκίνημα της Εθνικής, ο Σκουρτόπουλος είπε: «Έχουμε μπει πλέον στην διαδικασία και ξέρουμε τι χρειάζεται να γίνει. Δυστυχώς οι παίκτες της Ευρωλίγκα ούτε αυτή τη φορά είναι μαζί μας και πάμε σε ένα νέο γκρουπ αθλητών. Υπάρχουν απουσίες όπως αυτή του Γκίκα, κάποια μικροπροβληματάκια και φτάσαμε σε μια ομάδα που βγαίνει από μία δεξαμενή 30 με 35 παικτών.

Αυτή τη φορά το διαφορετικό είναι ότι αν καταφέρουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα γρήγορα και στις δύο τρεις πρώτες αγωνιστικές να έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση, ο στόχος μας είναι να περάσουμε σε μια μεγάλη ανανέωση και να μπουν στην ομάδα παιδιά μικρότερης ηλικίας.

Σκουρτόπουλος: “Με πειθαρχία και δουλειά θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες των παιχνιδιών”

Υπάρχει η ανανέωση και σε υλικό και σε ηλικία. Θέλουμε να γίνει ακόμη μεγαλύτερη και να φτάσουμε στο σημείο να δημιουργηθεί ουσιαστικά μια δεύτερη εθνική ομάδα η οποία θα τροφοδοτεί σιγά σιγά την πρώτη στην οποία τα επόμενα χρόνια θα έχουμε αρκετές αλλαγές».

Σχετικά με τους δύο πρώτους αγώνες με Βουλγαρία και Βοσνία, ανέφερε: «Είναι δύο επικίνδυνες ομάδες και ειδικά ο αγώνας στην έδρα της Βοσνίας. Διαθέτουν βασικό κορμό, έχουν ελάχιστες απουσίες και αυτό δίνει ένα αβαντάζ σε σχέση με μια ομάδα τριών ημερών που θα είμαστε εμείς. Παρόλα αυτά με τη διάθεση, την πειθαρχία και την καλή δουλειά νομίζω ότι θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες των παιχνιδιών».

Τέλος για το αν είναι πλεονέκτημα για την Εθνική το γεγονός ότι ο αγώνας με τη Βουλγαρία θα γίνει στην Πάτρα είπε: «Είναι σίγουρα και γι΄αυτό το επιλέγουμε. Η επιλογή γίνεται με βάση την αγάπη που έχει ο κόσμος για την Εθνική και το μπάσκετ και την στήριξη που μας προσφέρουν. Ελπίζω να δοθεί η δυνατότητα να πάμε και σε άλλες πόλεις».

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σκουρτόπουλος: «Υπάρχει ανανέωση σε υλικό και ηλικία»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ