ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

NΑVTEX των Τούρκων κατά Λήμνου, Σαμοθράκης και Άη Στράτη

Καθημερινές είναι πλέον οι προκλήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή που το Oruc Reis πλέει κοντά στο Καστελόριζο και πραγματοποιεί έρευνες, η Άγκυρα κλιμακώνει ακόμη περισσότερο τις ενέργειές της. Συγκεκριμένα εξέδωσε δύο navtex, μέσω των οποίων αξιώνει την αποστρατικοποίηση της Λήμνου, της Σαμοθράκης και του Άη Στράτη. Το έκανε με αφορμή ελληνικές...
NΑVTEX των Τούρκων κατά Λήμνου, Σαμοθράκης και Άη Στράτη

Καθημερινές είναι πλέον οι προκλήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή που το Oruc Reis πλέει κοντά στο Καστελόριζο και πραγματοποιεί έρευνες, η Άγκυρα κλιμακώνει ακόμη περισσότερο τις ενέργειές της.

Συγκεκριμένα εξέδωσε δύο navtex, μέσω των οποίων αξιώνει την αποστρατικοποίηση της Λήμνου, της Σαμοθράκης και του Άη Στράτη.

Το έκανε με αφορμή ελληνικές ασκήσεις στο Αιγαίο, επικαλούμενη το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Μία συνθήκη που έχει αμφισβητήσει δημοσίως πολλές φορές ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η γειτονική χώρα αμφισβητεί εδώ και δεκαετίες το δικαίωμα παρουσίας αμυντικών δυνάμεων πάνω στα νησιά του Αιγαίου, καταγγέλλοντας την Ελλάδα για παραβίαση των σχετικών συνθηκών.

Δείτε το σχετικό tweet της Doğu Akdeniz Politik:

Πηγή: Doğu Akdeniz Politik

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι τελευταίες ειδήσεις

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «NΑVTEX των Τούρκων κατά Λήμνου, Σαμοθράκης και Άη Στράτη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.