ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Απίστευτη πρόκληση από τον Τούρκο πρέσβη στην Ελλάδα (vid)

Ελληνοτουρκικά: Στους ρυθμούς του άκρως προκλητικού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν… χορεύουν άπαντες στην Τουρκία. Ακόμη και αν αυτός είναι ο Τούρκος πρέσβης που ζει στην Ελλάδα, ο οποίος όμως δείχνει πως δεν σέβεται τη χώρα που τον φιλοξενεί. Στον απόηχο του προκλητικού μηνύματος του τούρκου πρέσβη στην Ελλάδα ότι «Δημοκρατία είναι η χώρα που έφερε στην...
Ελληνοτουρκικά: Απίστευτη πρόκληση από τον Τούρκο πρέσβη στην Ελλάδα (vid)

Ελληνοτουρκικά: Στους ρυθμούς του άκρως προκλητικού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν… χορεύουν άπαντες στην Τουρκία. Ακόμη και αν αυτός είναι ο Τούρκος πρέσβης που ζει στην Ελλάδα, ο οποίος όμως δείχνει πως δεν σέβεται τη χώρα που τον φιλοξενεί.

Στον απόηχο του προκλητικού μηνύματος του τούρκου πρέσβη στην Ελλάδα ότι «Δημοκρατία είναι η χώρα που έφερε στην Κύπρο την ειρήνη» η Άγκυρα συνεχίζει να τραβάει το σκοινί με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Γενί Σαφάκ να χαρακτηρίζει την τοποθέτηση ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο «Ελληνική πρόκληση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ερντογάν: Kαλεί σε μποϊκοτάζ ενώ η γυναίκα του έχει τσάντα Hermes 50.000 ευρώ

Δεν πέρασε καλά καλά ούτε η 28η Οκτωβρίου και η Άγκυρα με αφορμή την δική της εθνική εορτή των 97 χρόνων από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας, προχώρησε σε μια αν μη τι άλλο προκλητική ρητορική για την Αθήνα, μέσα στην Αθήνα.

«Δημοκρατία είναι ο τούρκος στρατιώτης που έφερε στην Κύπρο την Ειρήνη και την ηρεμία απέναντι σ αυτούς που αψηφούσαν το διεθνές δίκαιο. Δημοκρατία είναι οι επιστήμονες μας που σαρώνουν πέρα ως πέρα την Μεσόγειο» είπε ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκερκίν.

Παράλληλα χαρακτηρίζοντας πρόκληση την μεγάλη σημαία που σήκωσαν οι κάτοικοι στο Καστελόριζο, ο δήμαρχος του Κας, της πόλης απέναντι από το ακριτικό ελληνικό νησί εξήγγειλε μια παιδαριώδη κίνηση ως απάντηση.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας μάλιστα έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται και ένα από τα ερευνητικά σκάφη της γειτονικής χώρας με παράλληλη αναφορά στο αναθεωρητικό δόγμα της «Μπλε Πατρίδας».

Στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων.
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αφού χαρακτήρισε θετική την παραπομπή του ζητήματος των θαλασσίων ζωνών με την Αλβανία στη Χάγη αναφέρθηκε σε αντίφαση στο ζήτημα των 12 ν.μ. στην Κρήτη.

Την ίδια ώρα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται για την διεξαγωγή της άσκησης «Μπλε Φάλαινα» στην ανατολική Μεσόγειο.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Απίστευτη πρόκληση από τον Τούρκο πρέσβη στην Ελλάδα (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.