ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έφυγε» ο ηθοποιός Χρήστος Ζορμπάς

Ένας ηθοποιός με μακρά και σημαντική διαδρομή στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο, ο Χρήστος Ζορμπάς, έφυγε την Τρίτη (10/11) από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών. Είχε στο ενεργητικό του πάνω από 50 ταινίες, πολλές από τις οποίες απέσπασαν βραβεία.
«Έφυγε» ο ηθοποιός Χρήστος Ζορμπάς

Ένας ηθοποιός με μακρά και σημαντική διαδρομή στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο, ο Χρήστος Ζορμπάς, έφυγε την Τρίτη (10/11) από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών.

Είχε στο ενεργητικό του πάνω από 50 ταινίες, πολλές από τις οποίες απέσπασαν βραβεία.

Μεταξύ αυτών, «Οι σιλουέτες» του Κωστή Ζώη, «Ανοιχτή επιστολή» του Γιώργου Σταμπουλόπουλου, «Το κορίτσι του 17»»του Πέτρου Λύκα, η «Ορέστεια» του Βασίλη Φωτόπουλου, «Βυζαντινή Ραψωδία» του Γιώργου Σκαλενάκη, «Η Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού αλλά και η «Κάθοδος των 9» του Χρήστου Σιοπαχά που βραβεύτηκε στο φεστιβάλ της Μόσχας.

Πήρε επίσης μέρος σε πολλές παραστάσεις στο θέατρο που άφησαν εποχή όπως οι «Άνθρωποι και ποντίκια», «Τσάι και συμπάθεια», «Οιδίποδας τύραννος», ενώ έβαλε την σφραγίδα του και σε επιτυχημένες τηλεοπτικές παραγωγές όπως οι «Μεθοριακός σταθμός», «Η Γειτονιά μας», «Ανατολικός Άνεμος», «Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα» κ.α.

Ο ίδιος, πάντως, είχε δηλώσει πως η καλύτερη παράσταση που είχε παίξει ήταν η «Όπερα της πεντάρας» του Μπρεχτ, που παρουσιάστηκε το 1975 στο θέατρο «Κάππα», σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν, με πρωταγωνιστές τη Μελίνα Μερκούρη και τον Νίκο Κούρκουλο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ελπίδα από το Χαμόγελο ενός Παιδιού… Ας το ενισχύσουμε!

Ελληνοτουρκικά: Όλες οι ειδήσεις

Covid-19 & περιοριστικά μέτρα: Όλες οι ειδήσεις

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Έφυγε» ο ηθοποιός Χρήστος Ζορμπάς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.