NBA

Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ: Όταν ο θρύλος ανέβηκε στην κορυφή (vids)

Πριν από 34 χρόνια
Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ: Όταν ο θρύλος ανέβηκε στην κορυφή (vids)

Ο Καρίμ Αμπνούλ Τζαμπάρ σαν σήμερα στις 23 Φεβρουαρίου του 1986 με τη φανέλα των Λος Άνζτελες Λέικερς γίνεται ο πρώτος παίκτης σε συμμετοχές, όταν εμφανίζεται στον αγώνα νούμερο 1304 του αγώνα Los Angeles – Philadelphia (117-111) αντικαθιστώντας τον Elvin Hayes.

Ο Αμερικανός, που για πολλούς θεωρείται ο καλύτερος σέντερ όλων των εποχών κατά τη διάρκεια της 20ετούς καριέρας του στα ΝΒΑ (1969-1989) με τους Μπακς και τους Λέικερς έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με 38.387 πόντους, κατέκτησε 6 πρωταθλήματα και 6 βραβεία MVP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: NBA: Έστησαν πάρτι οι Ντόντσιτς, ΛεΜπρόν, Σιάκαμ (vids)

Ο Τζαμπάρ βαφτίστηκε με το όνομα Φέρντιναντ Λιούις Άλσιντορ Τζούνιορ, αλλά αργότερα ασπάστηκε το Ισλάμ και επέλεξε το όνομα με το οποίο είναι σήμερα γνωστός.

Θυμηθείτε μερικά από τα κατορθώματά του:

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ: Όταν ο θρύλος ανέβηκε στην κορυφή (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.