ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Δημοσίευμα σοκ – «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν τον Καραμπάχ!»

Ελληνοτουρκικά: Η νίκη των στρατευμάτων του Αζερμπαϊτζάν, με την υποστήριξη της Τουρκίας, εναντίον των Αρμενίων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ «προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην Ελλάδα»
Ελληνοτουρκικά: Δημοσίευμα σοκ – «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν τον Καραμπάχ!»

«Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν τον Καραμπάχ». Αυτόν τον τίτλο χρησιμοποίησε η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Τurkiye, παρουσιάζοντας υποτιθέμενες «ανησυχίες» στην Ελλάδα, για καταστάσεις στην Βορειοανατολική περιοχή της χώρας, ανάλογες μ’ αυτές στο νότιο Καύκασο.

Ελληνοτουρκικά: Το δημοσίευμα των Τούρκων αναφέρει πως η νίκη των στρατευμάτων του Αζερμπαϊτζάν, με την υποστήριξη της Τουρκίας, εναντίον των Αρμενίων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ «προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην Ελλάδα», αναδημοσιεύοντας άρθρο του γεωπολιτικού αναλυτή Ιωάννη Φριτζαλά, σύμφωνα με τ΄ οποίο η Τουρκία θα μπορούσε να δημιουργήσει ζήτημα στην Ελλάδα, και στην περιοχή της Θράκης, που να θυμίζει Ναγκόρνο – Καραμπάχ, Αρτσάχ σύμφωνα με τους Αρμένιους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά: Ολόκληρη Ταξιαρχία καταδρομών στέλνει ο Ερντογάν στην Ανατολική Θράκη!

«Παρά τις προφανείς διαφορές μεταξύ του Ναγκόρνο Καραμπάχ και της Θράκης, η μεθοδολογία που χρησιμοποιείται από τον άξονα Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν, με βάση την κλιμάκωση των οκτώ σταδίων της γενοκτονίας, είναι παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποίησε η Τουρκία εδώ και δεκαετίες για να υπονομεύσει την εθνική κυριαρχία στην απομακρυσμένη ελληνική περιοχή» σημειώνει το δημοσίευμα, τονίζοντας την αναφορά του Έλληνα αναλυτή πως: «Η οδυνηρή συνθηκολόγηση, την οποία αναγκάστηκε να υπογράψει ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, είναι τώρα ένα οδυνηρό ιστορικό προηγούμενο».

Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζει απτόητος ο Ερντογάν

Όλα αυτά την στιγμή χθες είχαμε νέες προκλήσεις στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων. Η Τουρκία δια στόματος Ερντογάν διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι τα βήματα της για εποικισμό της κατεχόμενης πόλης θα συνεχιστούν και απεύθυνε πρόσκληση στους ιδιοκτήτες των περιουσιών να απευθυνθούν στην Επιτροπή Αποζημιώσεων των κατεχομένων για να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους.

Οι εξελίξεις έχουν σοβαρότατες προεκτάσεις και στην μεγάλη εικόνα του κυπριακού προβλήματος καθώς η Αμμόχωστος διαχρονικά ήταν μια εκ των κυριότερων διεκδικήσεων για την ε/κ πλευρά.

Τουρκική φρεγάτα και μαχητικά F-16 επιτηρούσαν το σόου που στήθηκε στο Βαρώσι με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον εγκάθετο του στην Κύπρο Ερσίν Τατάρ να προδιαθέτουν τους πάντες για το τι αναμένεται να συναντήσει η ε/κ πλευρά στον επικείμενο γύρο διαπραγματεύσεων: Τη δεδηλωμένη τουρκική θέση για λύση δύο κρατών στη βάση της κυρίαρχης πολιτικής ισότητας!

Πηγή: pentapostamga.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Δημοσίευμα σοκ – «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν τον Καραμπάχ!»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.