STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ-Λάρισα 4-1: Πάτησε γκάζι και… εξαφανίστηκε! (vid)

ΑΕΚ-Λάρισα 3-1 με την Ενωση να παραμένει ψηλά στην κορυφή, μετά τη νίκη της επί των Θεσσαλών στο γήπεδο της Ριζούπολης για την 9η αγωνιστική της Super League.
ΑΕΚ-Λάρισα 4-1: Πάτησε γκάζι και… εξαφανίστηκε! (vid)

ΑΕΚ-Λάρισα 4-1 με την Ενωση να παραμένει ψηλά στην κορυφή, μετά τη νίκη της επί των Θεσσαλών στο γήπεδο της Ριζούπολης για την 9η αγωνιστική της Super League.

Ο Μαχαίρας στο 55′ άνοιξε το σκορ, αλλά στο 67′ ο Σπαρβ ισοφάρισε. Ο Ανσαριφάρντ στο 72′ έκανε το 2-1, ο Σιμόες έκανε το 3-1 και στο 88′ ο Γαλανόπουλος έγραψε το τελικό 4-1!

Ετσι, η Ενωση παρότι δυσκολεύτηκε αρκετά από την ΑΕΛ ακόμη και μετά το 1-0 και ισοφαρίστηκε, βρήκε τις λύσεις. Και μετά το 70′ έβγαλε την ποιότητα της και κέρδισε με ένα ευρύ σκορ και τρία υπέροχα γκολ.

Η ΑΕΚ έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Φωτιά με σφυρίγματα σε φάουλ, κίτρινες και τη διαχείριση του στο πέναλτι που ζήτησε στο α’ ημίχρονο.

Το LIVE του αγώνα

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο είχε εκατέρωθεν φάσεις και για τις δύο ομάδες. Και όμως γκολ δεν μπήκε. Η ΑΕΚ είχε περισσότερες και πιο κλασικές, ενώ η Λάρισα απείλησε και αυτή. Ο Νάγκι έβγαλε δύο φάσεις (του Αλμπάνη και Μάνταλου στο 17’ και στο 38), ενώ ο Μπέρτος έσωσε πάνω στην γραμμή σίγουρο γκολ του Σάκχοφ. Η ΑΕΛ απείλησε στο 11΄και στο 12’, αλλά ο Σβάρνας και ο Τσιντώτας αντίστοιχα έσωσαν τα… χειρότερα για την Ενωση.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ενεργητικό τον Αλμπάνη, αλλά Μαχαίρας και Ολιβέιρα ήταν εκτός… αγώνα και η ΑΕΚ έχανε δύο σημαντικούς παίκτες από την επίθεση της, απέναντι στην δυνατή 5αδα της Λάρισας στα μετόπισθεν. Και έτσι έληξε το ημίχρονο 0-0 με την ΑΕΚ να… πιέζεται για να αλλάξει πράγματα, αφού τα μπακ της δεν βοηθούν και κάθετα είχε «απενργοποιηθεί».

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε πιο ενεργητική. 10 λεπτά μετά ο Μαχαίρας με ωραίο κατέβασμα και σουτ απευθείας έκανε το 1-0, αλλά η ΑΕΚ δεν το κράτησε. 13 λεπτά μετά ο Σπαρβ με τρομερό σουτ έφερε το ματς στα ίσια και επανέφερε το άγχος και την νευρικότητα στην Ενωση. Ο Καρέρα έβαλε στο ματς τον Λιβάια και νωρίτερα είχε βάλει τον Ανσαριφάρντ και τέσσερα λεπτά η ΑΕΚ επανέφερε την… τάξη. Ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε λάθος της ΑΕΛ, σέρβιρε στον Ανσαριφάρντ και ο Ιρανός… καθάρισε με ένα ωραίο γκολ. Η Ενωση πήρε ψυχολογία και στο 78’ ο Σιμόες με κεραυνό «τελείωσε» το ματς με το 3-1. Προς το τέλος του ματς και ενώ η ΑΕΛ δεν μπορούσε να αντιδράσει πια, ο Γαλανόπουλος με δυνατό σουτ έγραψε το τελικό 4-1 στην Ριζούπολη.

ΑΕΚ-Λάρισα 4-1

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λόπες (66’ Ινσούα), Σάκχοφ (81’ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Αλμπάνης, Μάνταλος, Μαχαίρας (67’ Λιβάγια), Ολιβέϊρα (60’ Ανσαριφάρντ) (82’ Τάνκοβιτς)

Λάρισα (Μ. Γρηγορίου, 5-4-1): Νάγκι, Μπέρτος (86’ Γρηγορόπουλος), Ηλιάδης, Μούζεκ (78’ Τρούγιτς), Μιχαήλ, Φιλίπ, Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιάς (46’ Τόρζε), Πλατέλλας (86’ Γιουνές), Ντουρμισάϊ

Ο Φωτιάς χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Νεντελτσεάρου (29’), Σιμόες (70’) – Πλατέλλα (48’).

MVP

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ

Δεν έβαλε γκολ, αλλά ο εγκέφαλος της ΑΕΚ όταν έπρεπε έστειλε την μπάλα εκεί που έπρεπε. Στο 2-1 στον Ανσαριφάρντ, ενώ μοίρασε σωστά την μπάλα και στο 3-1 του Σιμόες και στο 4-1 του Γαλανόπουλου. Εν ολίγοις με 3 ασίστ ο Μάνταλος απέδειξε πόσο σημαντικός είναι για την ΑΕΚ και πόσο θα λείψει την Πέμπτη με την Ζόρια.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΩΤΙΑΣ (ΠΕΛΛΑΣ) 3

Ο ρέφερι του συνδέσμου Πέλλας ήταν κάκιστος στα σφυρίγματα του, αλλά και στη διαχείριση του αγώνα. Ειδικότερα στο α’ ημίχρονο τόσο με τα ανάποδα φάουλ και τις κίτρινες, αλλά κυρίως με την κακή διαχείριση του στην φάση που φωνάζει η ΑΕΚ για πέναλτι (και είναι) και ο ίδιος βρίσκει φάουλ νωρίτερα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΚ-Λάρισα 4-1: Πάτησε γκάζι και… εξαφανίστηκε! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Καπετανάκος

Ρεπορτάζ ΑΕΚ από το 2004. Λίγο καιρό μετά την «ανάσταση» της με τον Ντέμη μπροστάρη. Εκτοτε έχουμε ζήσει μαζί της τα πάντα. Τίτλους, διακρίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ταξίδια στο εξωτερικό, υποβιβασμό, χωράφια στην Γ’ εθνική, ταξίδι μέχρι και τη… Νάξο με 8-9 μποφόρ και μετά την μεγάλη επιστροφή με Μελισσανίδη. Στα ΜΜΕ έχουμε «γράψει» αρκετά χιλιόμετρα και κάτι εκατομμύρια σε λέξεις («ΩΡΑ» σε 3-4 διαφορετικές version της, «Score», «Livesport», «Δικέφαλος» σε χαρτί και internet, enwsi.gr, aek365.gr, iefimerida.gr, coppa.gr). Κατά βάση ποδόσφαιρο και εκεί μείναμε στα πρώτα και δεύτερα άντα μας, αλλά κάναμε και πέρασμα νωρίτερα από το μπάσκετ και το χάντμπολ της ΑΕΚ. «Δημοσιογράφος» λέει ο τιμητικός τίτλος. Ρεπόρτερ πέντε ηπείρων και επτά θαλασσών θα προτιμούσα εγώ. Και συνεχίζουμε...