EUROLEAGUE

Μακάμπι: Οι τέσσερις πληγές της στα τελευταία δευτερόλεπτα

Δε μπορούμε να γνωρίζουμε αν τους έχουν καταραστεί αλλά είναι αλήθεια ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες της Μακάμπι, φέτος παρουσιάζονται άτυχοι. Καθώς στον πρόσφατο αγώνα με την Αρμάνι στο Τελ Αβίβ, το σκηνικό επαναλήφθηκε!
Μακάμπι: Οι τέσσερις πληγές της στα τελευταία δευτερόλεπτα

Δε μπορούμε να γνωρίζουμε αν τους έχουν καταραστεί αλλά είναι αλήθεια ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες της Μακάμπι, φέτος παρουσιάζονται άτυχοι. Καθώς στον πρόσφατο αγώνα με την Αρμάνι στο Τελ Αβίβ, το σκηνικό επαναλήφθηκε!

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Μακάμπι έχει χάσει τέσσερις αγώνες στη φετινή Euroleague στα τελευταία δευτερόλεπτα. Μια «κατάρα» που άρχισε από το τρίποντο του Άαρον Χάρισον στο ΣΕΦ, τη συνέχισε ο Μπομπουά στην Πόλη… Την έκανε ακόμα μεγαλύτερη ο Βαν Ρόσομ στην Βαλένθια και πρόσφατα στο Τελ Αβίβ ο Πάντερ και ο Ντιλέινι έριξαν περισσότερο αλάτι στις πληγές της Μακάμπι.

ΣΕΦ, 16/10: Ο Χάρισον έβαλε τέλος

Με το σκορ στο 82-82 αφού 11’’ πριν τη λήξη ο Σκότι Γουίλμπεκιν είχε ισοφαρίσει, ο Ολυμπιακός πήρε την τελευταία επίθεση κόντρα στην Μακάμπι. Ο Άαρον Χάρισον δεν έκανε λάθος! Με τρίποντο ακριβώς στην εκπνοή χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 85-82. Η Μακάμπι έπεσε…

SINAN ERDEM, 5/11: Η ώρα του Μπομπουά

Στον αγώνα με την Εφές η Μακάμπι έπαιξε ένα ακόμα θρίλερ. Ο Ροντρίγκ Μπομπουά, 23’’ πριν το τέλος έδωσε προβάδισμα 91-89 στους γηπεδούχους. Ο Μπράιαντ έκανε λάθος αλλά οι Ισραηλινοί πήραν μια ακόμα ευκαιρία καθώς Ζίζιτς έκοψε το σουτ του Μορμάν (6’’ για τη λήξη). Όμως ο Μπομπουά έριξε τάπα στον Γουίλμπεκιν την ώρα που σηκωνόταν για τρίποντο… Τέλος!

LA FONTETA, 20/11: Ρεσιτάλ λαθών

Εδώ μιλάμε για ρεσιτάλ ανοησίας. Με 47’’ να απομένουν για το τέλος η Μακάμπι ήταν μπροστά με 80-77. Κι όχι μόνο αυτό. Για να συμπληρωθεί το παζλ της «αυτοκτονίας», οι παίκτες του Σφαιρόπουλου πήραν και την κατοχή, 36’’ πριν το φινάλε, μετά από κλέψιμο του Μπράιαντ στον Βαν Ρόσομ. Ο Γουίλμπεκιν αστόχησε σε τρίποντο (στα 13’’) και μετά έχουμε το πρώτο σφάλμα: Ο Ντέρικ Γουίλιαμς (στα 7’’) σούταρε ανενόχλητος για τρίποντο και ισοφάρισε 80-80. Ο Σφαιρόπουλος ορθώς πήρε time out για να επαναφέρει τη μπάλα κοντά στη ρακέτα της Βαλένθια. Η επαναφορά ήταν για τα… θηρία, ο Ζίζιτς έχασε τη μπάλα, ο Ντούμπλιεβιτς έκλεψε και πέταξε τη μπάλα στον Βαν Ρόσομ. Η 7η ασίστ του Μαυροβούνιου και του λέι απ του Βέλγου, χάρισαν στην Βαλένθια μια αναπάντεχη νίκη με 82-80.

 

MENORA MIVTACHIM ARENA, 26/11: Πρώτα ο Πάντερ, μετά ο Ντιλέινι

Εδώ έχουμε τρομερά πράγματα να γίνονται. Κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο η Μακάμπι ήταν μπροστά με 70-66 ενώ απέμεναν 28’’ για το τέλος του αγώνα. Παρόλ’ αυτά δέχθηκε… τετράποντο καθώς στο εύστοχο τρίποντο του Πάντερ του έγινε και φάουλ από τον Ντιμπαρτολομέο. Ο Πάντερ (18’’ για τη λήξη) ευστόχησε και στη βολή: 70-70 και παράταση καθώς ο Γουίλμπεκιν αστόχησε σε τρίποντο. Με 14’’ για το τέλος του έξτρα πεντάλεπτου, με 2/2 βολές ο Γουίλμπεκιν έδωσε προβάδισμα 85-84 στην Μακάμπι, αλλά ο Ντιλέινι, στα 3’’ έκρινε τον αγώνα και η Αρμάνι έφυγε νικήτρια με 86-85 από το Τελ Αβίβ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μακάμπι: Οι τέσσερις πληγές της στα τελευταία δευτερόλεπτα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College