ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Bayraktar: Κοντά η Ελλάδα σε αντι-drone τεχνολογία από το Ισραήλ

Άμεση θα είναι η απάντηση της Αθήνας στα τουρκικά Bayraktar και πολύ πιο γρήγορα απ' ότι περιμένουν οι Τούρκοι.
Bayraktar: Κοντά η Ελλάδα σε αντι-drone τεχνολογία από το Ισραήλ

Bayraktar: Η Ελλάδα, εκτός από την παροχή των ισραηλινών drone Heron ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το Τελ Αβίβ για την παροχή αντι-drone τεχνολογίας.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν σκέψεις για το ισραηλινό UAV «Hunter» με τεράστια ποικιλία εξοπλισμού, ως απάντηση στα τουρκικά Bayraktar.

TWISTER: Η ευρωπαϊκή πυραυλική άμυνα που τρέμουν Ρωσία και Τουρκία

Η Israel Aerospace Industries (IAI) προχωρά στην μεταφορά τεχνολογίας στην Βραζιλία και την Avionics Services, έτσι ώστε να μπορέσουν οι Βραζιλιάνοι να αναπτύξουν ένα νέο μεσαίου και μεγάλου εύρους UAV , με το όνομα «Κυνηγός» (Hunter).

Ο «Κυνηγός» είναι ένα UAV που προέρχεται από το γνωστό «Heron» της IAI, αλλά προσαρμόζεται στις ανάγκες των μελλοντικών χρηστών της κάθε χώρας αγοράς του.

Το Hunter θα είναι εξοπλισμένο με ένα αυτόματο σύστημα απογείωσης και προσγείωσης και θα μπορεί να εξοπλιστεί με τεράστια ποικιλία εξοπλισμού, σύμφωνα με τις αποστολές του.

Πληροφορίες για το νέο anti-drone

Αυτό το νέο UAV θα κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Avionics Service (σ.σ. αντίστοιχα θα μπορεί το ελληνικό να κατασκευάζεται στην ΕΑΒ).

Το σύστημα “Hunter” UAV, το οποίο θα βασίζεται στο «Heron», λειτουργεί ήδη στη Βραζιλία και χρησιμοποιείται από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία από το 2010.

Οι Τούρκοι πάντως φοβούνται τα ισραηλινά drone και ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα για να μην τα πάρει η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το τουρκικό defenceturk.net, η Ελλάδα σχεδιάζει να προμηθευτεί μη επανδρωμένα οχήματα από το Ισραήλ για να τα αναπτύξει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Φρεγάτες: Ζήτησε η Αθήνα από τις ΗΠΑ το πανίσχυρο πλοίο Αrleigh Burke

Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, με την συγκεκριμένη αγορά η Αθήνα προκαλεί την Τουρκία και κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή.

Ήδη από τις 17 Σεπτεμβρίου το sportime.gr έγραφε για το Mini Harpy, τo μικροσκοπικό ισραηλινό μίνι drone που καταστρέφει τους S-400 και το οποίο φαίνεται πως έχουν βάλει στο μάτι οι Έλληνες επικεφαλής της επιτροπής εξοπλισμών, με φόντο την τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Το μικρό τους μέγεθος βοηθά στον σχεδιασμό αποστολής πολλών ισραηλινών drone στους επιλεγμένους στόχους.

Έτσι έστω και ένα Mini Harpy να προσπεράσει τα αντίμετρα των S-400 να μπορεί να πλήξει με ακρίβεια τον στόχο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Bayraktar: Κοντά η Ελλάδα σε αντι-drone τεχνολογία από το Ισραήλ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.