ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΙΤΣΗΣ

ΠΑΟΚ: Πολλά τα λάθη της διοίκησης-Μόνο αυτή μπορεί να γυρίσει το κουμπί

Ο ΠΑΟΚ από τότε που πήρε το νταμπλ... ψάχνεται και η αιτία είναι τα πολλά λάθη αυτών, που αποφασίζουν. Τα πολλά σωστά, φέρανε τα τρία κύπελλα και το νταμπλ, τα πολλά λάθη τις αποτυχίες.
ΠΑΟΚ: Πολλά τα λάθη της διοίκησης-Μόνο αυτή μπορεί να γυρίσει το κουμπί

Είναι εύκολο να φτάσεις την κορυφή. Το δύσκολο είναι να μείνεις εκεί, λένε. Ο ΠΑΟΚ από τότε που πήρε το νταμπλ… ψάχνεται και η αιτία είναι τα πολλά λάθη αυτών, που αποφασίζουν. Τα πολλά σωστά, φέρανε τα τρία κύπελλα και το νταμπλ, τα πολλά λάθη τις αποτυχίες.

Δεν γίνεται να ευθύνεται η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μόνο για τους τίτλους ή μόνο για τις άσχημες χρονιές. Φυσικά από τη συζήτηση αυτή βγαίνει ο Ιβάν Σαββίδης. Γιατί; Όχι ότι δεν κάνει και αυτός λάθη, αλλά αυτός είναι που βάζει τα χρήματα και εξαιτίας του έχει ανέβει τόσο ο πήχης που η μη κατάκτηση τίτλου, είναι πλέον αποτυχία. Χωρίς αυτόν, δε θα γινόταν αυτή η συζήτηση και θα ήταν αρκετά και τα… λίγα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γκαρσία: «Έρχονται δύο μεταγραφές για τον ΠΑΟΚ»

Έχει αποτύχει, λοιπόν, η διοίκηση γιατί δεν κατάφερε να διαχειριστεί το νταμπλ. Δεν μπόρεσε να διατηρήσει την πρωταθλήτρια ομάδα, έχασε παίκτες και προπονητή και δείχνει μπερδεμένη και στη μετάβαση από την ομάδα των τίτλων σε αυτήν της νέας εποχής.

Σημαντικό ρόλο φυσικά έπαιξε εκείνη η κλήρωση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ που από όλες τις υποψήφιες αντίπαλες ομάδες, έφερε τον Άγιαξ. Έτσι, έγινε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των διοικούντων αφού ο πρωταθλητής τότε ΠΑΟΚ, δεν μπήκε στους ομίλους, μη γλιτώνοντας το FFP.

Από τότε ως και σήμερα τα λάθη είναι αρκετά. Ας δούμε μερικά από αυτά:

1. Ανισότητες στα συμβόλαια: Η ισορροπία στα αποδυτήρια κάθε ομάδας, κινδυνεύει όταν όσοι προσφέρουν παίρνουν λιγότερα από αυτούς που δεν προσφέρουν.

2. Μεγάλος αριθμός αποτυχημένων μεταγραφών: Ακόμη και σε περίοδο FFP ξοδεύονται χρήματα για ποδοσφαιριστές αμφιβόλου αξίας που παίρνουν πολλά προσφέρουν λίγα ως τίποτα.

3. Απαξίωση του ρόστερ που έφερε το νταμπλ.

4. Συνεχόμενες αλλαγές Αθλητικών Διευθυντών που αλλάζουν συνέχεια τα σχέδια και τη φιλοσοφία μιας ομάδας.

5. Έλλειψη συγκεκριμένης δομής στις λήψεις αποφάσεων, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο η ομάδα να προχωράει σε λάθος εκτιμήσεις του ρόστερ, κακές επιλογές παικτών και να αλλάζει συνέχεια τα… πρότζεκτ του. Κάπως έτσι ήρθε το FFP.

6. Δημόσιες τοποθετήσεις για πρωτάθλημα φέτος! Ενώ υπήρχε 40 εκ. ευρώ άνοιγμα, που έπρεπε να καλυφθεί για το FFP και απόφαση για πρότζεκτ με παίκτες της Κ20 ώστε να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να γλιτώσει τη βέβαιη μέχρι πέρσι τιμωρία της UEFA, όλοι μιλούσαν το καλοκαίρι για τίτλο.

7. Κενά που έδωσαν χώρο στον αντίπαλο να τον χτυπήσει εξωαγωνιστικά και να επηρεαστεί η ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στο νταμπλ δείχνοντας μεγάλη συσπείρωση και δύναμη απέναντι στα εξωαγωνιστικά χτυπήματα. Με μεταγραφές υψηλού επιπέδου και διατηρώντας την ομάδα, που πήρε τα δύο πρώτα κύπελλα και της έκλεψαν τον τίτλο.

Η μετάβαση στη νέα σελίδα, στο χτίσιμο της επόμενης ομάδας, που θα φέρει ξανά επιτυχίες, είναι δύσκολη από μόνη της και την κάνουν πιο δύσκολη στην Τούμπα με τα αυτογκόλ που βάζουν. Θα τον βρουν τον δρόμο τους. Έχουν αποδείξει άλλωστε στη διοίκηση ότι μπορούν να δημιουργήσουν ξανά μια ομάδα όπως την ονειρεύονται οι οπαδοί της. Ωστόσο μέχρι τότε, όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να έχουν γερό στομάχι.

Σημαντικό να μην καούν και άλλοι παίκτες και άλλοι προπονητές και φυσικά ο Πάμπλο Γκαρσία που είναι μία από τις ελάχιστες εν ζωή ποδοσφαιρικές σημαίες του δικεφάλου.

Για επίλογο, να θυμίσουμε ότι στις αρχές της χρόνιας μιλούσαμε για το νέο πρότζεκτ του ΠΑΟΚ και ότι θα χρειαστεί υπομονή και στήριξη και από τον κόσμο και το περιβάλλον της ομάδας. Και μια ομάδα δεν θέλει στήριξη όταν νικάει την Αϊντχόφεν αλλά όταν φέρνει ισοπαλία με τη Λάρισα!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΠΑΟΚ: Πολλά τα λάθη της διοίκησης-Μόνο αυτή μπορεί να γυρίσει το κουμπί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.