ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένοπλες δυνάμεις: Το αμερικανικό ναυτικό «φρενάρει» τις παραλαβές των φρεγατών που θέλουν να μας πουλήσουν οι ΗΠΑ!

Ένοπλες δυνάμεις: Το αμερικανικό ναυτικό σταματά τις παραλαβές των φρεγατών που θέλουν να μας πουλήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Ένοπλες δυνάμεις: Το αμερικανικό ναυτικό «φρενάρει» τις παραλαβές των φρεγατών που θέλουν να μας πουλήσουν οι ΗΠΑ!

Ένοπλες δυνάμεις:  «Φρένο» βάζει -τουλάχιστον προς το παρόν- το ναυτικό των ΗΠΑ στις παραλαβές των φρεγατών της Lockheed Martin Freedom-class. Κι αυτό καθώς επικαλείται ελάττωμα στο σχεδιασμό του πλοίου.

Σε μια δήλωση που φιλοξενείται στην αμερικανική ιστοσελίδα Defense News, το Ναυτικό επεσήμανε «ένα ελαττωματικό υλικό» και προβλήματα στη μετάδοση ισχύος των κινητήρων. Πρόκειται για τα πλοία που οι Αμερικανοί θέλουν να πουλήσουν στην Ελλάδα κι έχουν βρει κάποιους πρόθυμους στην Αθήνα να τους ακούσουν.

Στον «ελαττωματικό σχεδιασμό» έχει εμπλοκή και η γερμανική εταιρεία RENK AG.

Η Lockheed και η RENK AG συνεργάζονται για να διορθώσουν το πρόβλημα, κάτι που πιθανότατα θα χρειαστεί μήνες . Η αναγνώριση του σχεδιαστικού ελαττώματος επιβεβαιώνει τις υποψίες του Ναυτικού που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στο Defense News τον Δεκέμβριο.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πόσο θα κοστίσουν αυτές οι επισκευές.

Το ερώτημα είναι αν και μετά από αυτές τις εξελίξεις η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να συζητά για τα συγκεκριμένα πλοία! Αν ναι, τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Κράζει» τον Ερντογάν ο Economist: «Εφευρισκει τρομοκράτες, ψεύδεται για τον κορονοϊό»

Σοφία Μπεκατώρου: Σήμερα καταθέτει στον εισαγγελέα – Πού στοχεύει η εισαγγελική έρευνα

Πηγή militaire.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ένοπλες δυνάμεις: Το αμερικανικό ναυτικό «φρενάρει» τις παραλαβές των φρεγατών που θέλουν να μας πουλήσουν οι ΗΠΑ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.