STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κολοσσός- Άρης 83-72: Βήμα πλέι οφ

Ο Κολοσσός Ρόδου πήρε τη νίκη κόντρα στον Άρη με 83-72 και έκανε αποφασιστικό βήμα για μια θέση στα πλέι οφ της Basket League.  Ο Κολοσσός με τους Άρτις (17π.), Ζάρα (20π.), Καντέρ (15 π.- 10 ριμπ.) και Άντριτς (18π.) να ξεχωρίζουν στο παρκέ, ντούμπλαρε τις νίκες του με τον Άρη (είχαν νικήσει οι Ροδίτες...
Κολοσσός- Άρης 83-72: Βήμα πλέι οφ

Ο Κολοσσός Ρόδου πήρε τη νίκη κόντρα στον Άρη με 83-72 και έκανε αποφασιστικό βήμα για μια θέση στα πλέι οφ της Basket League. 

Ο Κολοσσός με τους Άρτις (17π.), Ζάρα (20π.), Καντέρ (15 π.- 10 ριμπ.) και Άντριτς (18π.) να ξεχωρίζουν στο παρκέ, ντούμπλαρε τις νίκες του με τον Άρη (είχαν νικήσει οι Ροδίτες με 84-74 στον αγώνα του πρώτου γύρου στη Θεσσαλονίκη) και δύσκολα θα χάσουν την είσοδο στην οχτάδα. Εξαιρετικός ήταν και ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ο οποίος μπορεί να σκόραρε μόλις έναν πόντο, ωστόσο οι 9 ασίστ που μοίρασε στους συμπαίκτες του έγιναν 19 πόντοι.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Ο Κολοσσός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έδειξε συνέπεια και δεν επέτρεψε στον Άρη να τον απειλήσει στα κρίσιμα σημεία που είχε μειώσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ: Ο Άρης στο πρώτο δεκάλεπτο είχε καλύτερα πατήματα και μέχρι τα μέσα της περιόδου είχε τον πρώτο λόγο στο σκοράρισμα. Ο Κολοσσός άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του και μάλιστα στο τέλος της περιόδου είχε το προβάδισμα πέντε πόντων και το σκορ να είναι 22-17.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Κολοσσός πατούσε καλύτερα στο παρκέ, ωστόσο και δυο ομάδες δυσκολεύονταν να συνδεθούν με το καλάθι. Οι Ροδίτες με το καλάθι του Ζάρα στο 14’’ έφτασαν για πρώτη φορά τη διαφορά στο +10 (30-20). Ο Άρης έκανε αρκετά λάθη, αλλά μέσα από την άμυνά του κατάφερε να μειώσει  τη διαφορά. Με προσωπικές φάσεις του Τσάλμερς η ομάδα του Καμπερίδη μείωσε στο καλάθι (37-35 στο 18’).

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 42-40 για τους γηπεδούχους. Στο πρώτο μισό ο Κολοσσός εκμεταλλεύτηκε τα 10 λάθη του Άρη και βρήκε 10 πόντους από αυτά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κολοσσός ξεκίνησε καλύτερα και έβρισκε σκορ, σε αντίθεση με τον Άρη που στα πρώτα λεπτά δυσκολευόταν αρκετά.

Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη κατάφερε να εκτοξεύσει τη διαφορά και πάλι στους 10 πόντους, έχοντας ένα μαξιλαράκι ασφαλείας. Στο σημείο που είχε αρχίσει να ξεμακραίνει ο Κολοσσός ο Φλιώνης ευστόχησε σε τρίποντο και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά (58-49 στο 28’).

Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τον Κολοσσό να έχει το προβάδισμα με 62-51.

Ο Άρης στην τελευταία περίοδο έκανε ένα μικρό 6-0 και κατάφερε να μειώσει στους πέντε. Ο εξαιρετικός Άντριτς με τρίποντο του κατάφερε να ξαναφέρει και πάλι τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να μειώσουν περισσότερο κι έτσι ο Κολοσσός έφτασε στη νίκη.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια έχουν τον εντός έδρας εξ αναβολής αγώνα με τον Προμηθέα και κλείνουν την κανονική σεζόν με ΑΕΚ στη Ρόδο και Ιωνικό (που επίσης θα παίζει τα πλέι οφ) στη Νίκαια.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Οι ασίστ που μοίρασαν οι παίκτες του Κολοσσού, 26 στο σύνολο ξεχώρισαν, με τον Βασίλη Ξανθόπουλο να δίνει τις περισσότερες (εννέα). Ακόμη Άντριτς, Ζάρας και Άρτις είχαν 6/13 τρίποντα,τη στιγμή που οι υπόλοιποι παίκτες των Ροδιτών είχαν 0/14.

Ο MVP: Ο Θοδωρής Ζάρας ήταν ο πολυτιμότερους παίκτες στο παρκέ για τον Κολοσσό, τελειώνοντας το παιχνίδι με 20 πόντους, 5 ασίστ και 2 ριμπαόυντ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ22-17, 42-40, 62-51, 83-72

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Καντζούρης): Ξανθόπουλος 1, Άρτις 17, Άντριτς 18, Σπάισερ 6, Αγγελάκος 1, Καμαριανός, Γουάτσον 5, Λιάπης, Καντέρ 15, Μπιλλής, Ζάρας 20

ΑΡΗΣ (Καμπερίδης): Φλιώνης 10, Κουζέλογλου 8, Τσάλμερς 17, Ντραγκίσεβιτς 7, Ντεκόζι, Σταμάτης 1, Σλαφτσάκης 4, Μιλόσεβιτς 17, Χαριτόπουλος 1, Νετζήπογλου 4, Λιτλ 3

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κολοσσός- Άρης 83-72: Βήμα πλέι οφ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ