ΔΙΕΘΝΗ

Football Europe: Déjà vu τίτλου, σκηνές από τα προσεχώς και ντέρμπι παρηγοριάς

Μονομαχία για τον θρόνο του πρωταθλητή στο «Καμπ Νόου», Η «τζενεράλε» του τελικού του Champions League και η αναμέτρηση για τη δεύτερη θέση στο Τορίνο
Football Europe: Déjà vu τίτλου, σκηνές από τα προσεχώς και ντέρμπι παρηγοριάς

Football Europe:  Ένα ακόμα Σαββατοκύριακο με πλούσια ποδοσφαιρική δράση έφτασε και η αγωνία είναι έτοιμη να χτυπήσει κόκκινο!

Football Europe: Ο Νο1 λόγος γι’αυτό είναι η συναρπαστική αναμέτρηση ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία αναλόγως το αποτέλεσμα και παρότι θα απομένουν ακόμα τρεις αγωνιστικές θα κρίνει κατά συντριπτικό ποσοστό τον πρωταθλητή της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι, οι οποίες στα τέλη Μαΐου θα βρεθούν αντιμέτωπες στον μεγάλο τελικό του Champions League.

Τέλος, στην Ιταλία τα πράγματα μπορεί να έχουν ξεκαθαρίσει σχετικά με τον τίτλο, αλλά Γιουβέντους και Μίλαν με κίνητρο το γόητρο της δεύτερης θέσης και τη σημασία της διατήρησης στην πρώτη τετράδα είναι έτοιμες να τα δώσουν όλα για τη νίκη.

Football Europe: Επτά χρόνια μετά…

Το ημερολόγιο έγραφε 17 Μαΐου του 2014. Ημερομηνία κατά την οποία η Ατλέτικο αποδείχθηκε συνεπής στο ραντεβού της με την ιστορία. Στην τελευταία αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν, οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε χρειάζονταν μόλις έναν βαθμό κόντρα στους «μπλαουγκράνα» για να κατακτήσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα έπειτα από 18 χρόνια.

To γκολ του Αλέξις Σάντσες είχε δώσει προβάδισμα στους Καταλανούς, αλλά το γκολ του Ντιέγκο Γοδίν έστειλε στον έβδομο ουρανό τους φιλάθλους των «κολτσονέρος». Επτά χρόνια μετά, παρά το γεγονός πως η Ρεάλ Μαδρίτης είναι στο παιχνίδι του τίτλου, το déjà vu τίτλου κάνει την εμφάνισή του.

Πλέον, οι Μαδριλένοι δεν αρκούνται μόνο στην ισοπαλία, καθώς θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη μισητή συμπολίτισσα. Ίδια συνθήκη και για την «Μπάρσα», η οποία όμως ακόμα και με «τρίποντο» δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της λόγω των «μερένγκες». Πάντως, επτά χρόνια μετά, ίσως να χρωστάει κάτι στο σύνολο του «Τσόλο» για εκείνο το χαμένο πρωτάθλημα…

Το ματς αναμένεται άκρως συγκλονιστικό, κυρίως λόγω της μη ύπαρξης ξεκάθαρου φαβορί. Η Ατλέτικο μπορεί να απώλεσε προβάδισμα δέκα βαθμών μέσα στη σεζόν, αλλά και η Μπαρτσελόνα δεν διακρίνεται για τη σταθερότητά της, ούτε για την υπεροπλία της. Το θέαμα λόγω της σκοπιμότητας ενδεχομένως να μην ανταποκριθεί στις προσδοκίες των φιλάθλων, αλλά σίγουρα θα μας χαρίσει απαράμιλλα κοντράστ συναισθημάτων.

Μαν. Σίτι – Τσέλσι: «Τζενεράλε» τελικού

Αμφότερες βρίσκονται ακόμα σε έκσταση έπειτα από τις μεγαλειώδεις εμφανίσεις τους στα ημιτελικά του Champions League. Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι ήδη προετοιμάζονται για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης και θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια δυναμική πρόβα «τζενεράλε» στο μεταξύ τους ματς για την Premier League.

Οι «πολίτες» περιμένουν και τυπικά για να αναδειχθούν πρωταθλητές, ενώ οι «μπλε» του Τόμας Τούχελ στοχεύουν να κάνουν ένα επιπλέον αποφασιστικό βήμα για την επικύρωση της τετράδας, σε μια σεζόν που όσο απότομα «στράβωσε» με τον Φρανκ Λάμπαρντ, έτσι και «ίσιωσε» με τον Γερμανό τεχνικό. Εύκολα μέσα στις θέσεις για το Champions League και προοπτικές κατάκτησης δύο τροπαίων (Champions League και FA Cup) είναι τα μεγάλα παράσημα του πρώην κόουτς της Παρί σεν Ζερμέν.

«Σίτιζενς» και Λονδρέζοι θα καταγράψουν τις αρετές και τις αδυναμίες των αντιπάλων τους, ώστε να παρουσιαστούν όπως πρέπει στις 29 Μαΐου. Στο επίκεντρο οι δύο… παλιόφιλοι από την Λέστερ, Μαχρέζ και Καντέ, οι οποίοι γεννήθηκαν μάλιστα με διαφορά λίγων ημερών στην ίδια γειτονιά του Παρισιού.

Τόσο ο Αλγερινός, όσο και ο Γάλλος αποτελούν σημαντικά «γρανάζια» για τα κλαμπ τους, τα οποία βοήθησαν να κατακτήσουν τίτλους, Ειδικά ο χαφ των «μπλε» μάλιστα, εφόσον κατακτήσει την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, θα είναι ο πρώτος που κερδίζει τόσα τρόπαια (πρωτάθλημα, κύπελλο, Παγκόσμιο Κύπελλο και Europa League) υπό τις οδηγίες πέντε διαφορετικών προπονητών.

Football Europe: Αλλόκοτη «γεύση»

Τις προηγούμενες χρονιές, η Γιουβέντους συνήθιζε να αγωνίζεται κόντρα σε αντιπάλους όπως η Μίλαν και να επικυροποιεί την κυριαρχία της. Ωστόσο, φέτος, η κυριαρχία των εννιά συνεχόμενων πρωταθλημάτων έχει ολοκληρωθεί και ο αγώνας κόντρα στους «ροσονέρι» αποκτά μια άλλη, αλλόκοτη γεύση.

Πλέον, οι «μπιανκονέρι» καλούνται να υπερασπιστούν τη θέση τους στην τετράδα και ει δυνατόν, να ανέβουν μόνοι δεύτεροι. Το ίδιο ισχύει παραδόξως και για τους Λομβαρδούς, οι οποίοι μέχρι ενός σημείου είχαν πιστέψει ότι θα κοντράρουν την Ίντερ μέχρι τέλους.

Αμφότερες έχουν πληγωμένο εγωισμό και το ματς στο Τορίνο θα μοιάζει περισσότερο με ντέρμπι της παρηγοριάς παρά με εκείνο που οι δύο τους μας είχαν χαρίσει στο παρελθόν με φόντο το scudetto ή άλλους τίτλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bundesliga: Ντέρμπι σε Μόναχο και Ντόρτμουντ

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Football Europe: Déjà vu τίτλου, σκηνές από τα προσεχώς και ντέρμπι παρηγοριάς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.