ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Έλληνες του εξωτερικού: Γκολ α λα Ζλάταν, παραμονή και ο Βαγγέλης Παυλίδης ετοιμάζεται για τη μεγάλη μεταγραφή

Έλληνες του εξωτερικού: Ο εβδομαδιαίος έλεγχος απόδοσης των συμπατριωτών μας στα γήπεδα εκτός συνόρων. Οι καλύτεροι και οι χειρότεροι!
Έλληνες του εξωτερικού: Γκολ α λα Ζλάταν, παραμονή και ο Βαγγέλης Παυλίδης ετοιμάζεται για τη μεγάλη μεταγραφή

Έλληνες του εξωτερικού: Ο εβδομαδιαίος έλεγχος απόδοσης των συμπατριωτών μας στα γήπεδα εκτός συνόρων. Οι καλύτεροι και οι χειρότεροι!

Έλληνες του εξωτερικού: Όταν σε συγκρίνουν με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, κάτι έχεις κάνει καλά. Πολύ καλά. Ο Βαγγέλης Παυλίδης είχε αυτήν ακριβώς την τιμή, καθώς έβαλε «το γκολ της χρονιάς» όπως περιχαρής το χαρακτήρισε ο προπονητής του, Ζέλικο Πέτροβιτς. Και δεν είναι ότι μιλούσε η «μέθη» της χαράς του 2-1 επί της Φορτούνα Σιτάρντ, που μεταφράστηκε σε παραμονή. Ήταν, όντως, μια φάση που θες να σηκωθείς να χειροκροτήσεις με… χέρια και με πόδια. Όποιον βρήκε μπροστά του πέρασε και ξαναπέρασε ο συμπατριώτης μας, πετυχαίνοντας ένα απίθανο γκολ.

Το κλαμπ από το Τίλμπουρχ θα παίζει και του χρόνου στην Eredivisie, ο Βαγγέλης Παυλίδης όμως δεν θα είναι ξανά μαζί της. Είναι δεδομένη η μετακίνησή του. Αλήθεια είναι ότι την αξίζει τη μεγάλη μεταγραφή. Η Βίλεμ, κόντρα στα όσα συνήθιζε τα τελευταία χρόνια, βρέθηκε να παίζει για τη σωτηρία. Χρειάστηκε ο Παυλίδης να «δουλέψει» πολύ το «μέσα» του για να το χωνέψει ως πραγματικότητα, για να ξεπεράσει το ότι δεν τον άφησαν να φύγει πέρυσι. Προς τιμήν του, κατάφερε να μετατρέψει το ξενέρωμα σε θετική ενέργεια. Το ότι πέτυχε 12 γκολ, ένα δηλαδή περισσότερο από πέρυσι, μην έχοντας και πολλές βοήθειες από τους γύρω του εξυψώνει τις ικανότητές του. «Είναι φανταστικός επαγγελματίας και μόλις 22 ετών. Θα φύγει, σίγουρα. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν, αλλά δεν θα σας πω πού θα πάει. Θα είναι, πάντως, ομάδα κορυφής», είπε ο Πέτροβιτς. Προπονητής του είναι ή… ατζέντης του;

Το ιστορικό γκολ του Ζλάταν, που τηρουμένων των αναλογιών προκάλεσε συγκρίσεις:

 Ο ΚΑΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ – ΣΕΛΤΙΚ

Έχει άραγε ακόμα μέλλον στη Σέλτικ; Βασικός στα 2 τελευταία ματς με ισάριθμα λευκά παθητικά λόγω τραυματισμού του Μπέιν, κέρδισε κάποιους πόντους. Δεν αρκούν για να σβήσουν μια αποτυχημένη πρώτη σεζόν στη Σκωτία. Αλλά ενδεχομένως να μεταφραστούν σε δικαίωμα για μία δεύτερη ευκαιρία. Ο Τζον Κένεντι είπε πολύ καλά λόγια, αλλά έλα που είναι απλώς υπηρεσιακός…

Ο ΚΑΚΟΣ

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΦΟΥΝΤΑΣ – ΡΑΠΙΝΤ Β.

Είχε δοκάρι, στην επαναφορά του οποίου η Ραπίντ άνοιξε το σκορ μέσα στο Γκρατς. Μετά, όμως, προέκυψε… κατηφόρα. Οι Βιεννέζοι μάζεψαν πολλά (4-1) από τη Στουρμ και ο συμπατριώτης μας έμεινε εν τέλει «άσφαιρος» για 3ο σερί ματς. Ως το 71’ το πήγε, μετά αντικαταστάθηκε.

ΚΑΙ Ο ΑΣΗΜΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΔΡΕΣΔΗΣ

Έβαλε το τελευταίο γκολ, γκολάρα πιο σωστά, (στο 90’) στο επιβλητικό 4-0 επί της Τουρκγουτσού Μοναχού, που επικύρωσε την άνοδο της Ντιναμό Δρέσδης στην Τσβάιτελιγκα. Δεύτερο τέρμα στη σεζόν για τον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού και τα δύο εντός Μαΐου. Προς υπεράσπισή του, νωρίτερα, οι τραυματισμοί δεν του φέρθηκαν…. ευγενικά.

THATS MY BOY

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ

Το τελευταία δεκάλεπτο της σεζόν ήταν κακό (ήττα-ανατροπή με 2-1 από τη Φενερμπαχτσέ με γκολ στο 90’ ως το 90’+9’), αλλά μόνο αυτό. Η σωτηρία της Καϊσερίσπορ είναι ένα story που αντανακλά τη δύναμη της επιμονής και της υπομονής, πήγαινε φουλ για φούντο στον α’ γύρο. Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος ήταν βασικός και αναντικατάστατος (35 συμμ./ 1 γκολ) κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ

ΝΤΙΝΟΣ ΜΑΥΡΟΠΑΝΟΣ – ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ

Τι είναι, δυστυχώς, ισχυρότερο ως τώρα από το ταλέντο του Ντίνου Μαυροπάνου; Το «εύθραυστο» του σώματός του. Μόλις 34 λεπτά αγωνίστηκε κόντρα στην Γκλάντμπαχ, ένας μυϊκός τραυματισμός δεν τον άφησε να συνεχίσει. Ας ελπίσουμε να μπει τέλος σε αυτό το κακό που φρενάρει την εξέλιξή του.

ΓΙΑ ΔΕΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ – ΜΠΟΡΑΤΣ ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ

Το κοκαλάκι της νυχτερίδας! Πέρυσι αναδείχτηκε πρωταθλητής στο Μαυροβούνιο με την Μπουντούντσνοστ και φέτος είναι πολύ κοντά στο να τα καταφέρει και στη Βοσνία με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα. Αν και στο σπουδαίο «διπλό» (2-1 τη Ζελέζνιτσαρ) δεν ήταν ιδιαίτερα καλός, πέρασε εκτός στην ανάπαυλα. Μικρό το κακό…

ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΓΑΡΙΤΗΣ – ΠΑΡΜΑ

Κάλλιο αργά παρά ποτέ; Ουσία είναι ότι ο Βασίλης Ζαγαρίτης έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Πάρμα. Έστω τώρα, μια αγωνιστική πριν από το φινάλε και με τους «τζαλομπλού» να έχουν ήδη υποβιβαστεί. Ο μέχρι πρότινος παίκτης του Παναθηναϊκού μπήκε αλλαγή στο 71’ αντί του Ντιρκξ. Εκείνη την ώρα είχε ήδη διαμορφωθεί το τελικό 3-1 υπέρ της Σασουόλο (ο Γιώργος Κυριακόπουλος έμεινε στον πάγκο).

Έλληνες του εξωτερικού: Διαβάστε τον προηγούμενο Έλεγχο Απόδοσης ΕΔΩ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έλληνες του εξωτερικού: Γκολ α λα Ζλάταν, παραμονή και ο Βαγγέλης Παυλίδης ετοιμάζεται για τη μεγάλη μεταγραφή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.